Cum afectează tenul purtatul măștii de protecție

Masca de protecție este esențială pentru sănătatea noastră și este absolut obligatoriu să fie purtată atunci când suntem în apropierea altor persoane, în special în spații aglomerate.

Este adevărat însă că purtatul măștii poate afecta aspectul și sănătatea tenului. Totuși, există soluții pentru aceste probleme, astfel că acesta nu trebuie să devină un motiv pentru a nu ne proteja în continuare.

Din păcate, purtatul pe termen lung al măștii are efecte negative asupra tenului, deoarece sub mască se creează un efect de seră. Respirația este recirculată, pielea este oxigenată insuficient, iar temperatura crește. În timp, pielea își pierde din luminozitate și se acumuleză toxine. Prin urmare, pot apărea imperfecțiuni sub forma unor comedoane inestetice, mai ales în zona mandibulară. Porii se vor dilata și vor avea un aspect inestetic, iar pielea sensibilă se va înroși în cele mai multe cazuri neuniform”, spune Diana Baicu, consultant în industria de înfrumusețare.Care este mai afectată? Pielea grasă sau uscată?

Mai afectat este tenul gras, precum și cel mixt. Tenul gras este expus la o hiper-acumulare de toxine, ceea ce va favoriza apariția coșurilor și a punctelor negre și dezvoltarea bacterilor. În cazul acestui tip de ten apare și culoarea ternă, gri, iar pielea devine lipsită de strălucire.

Tenul uscat este supus la transpirație și elimină apa, aflată deja în cantitate insuficientă. Astfel apare deshidratarea, dar și liniile fine, iar ridurile sunt mult accentuate. Un ten sensibil poate dezvolta o roșeață mai pregnantă sau chiar iritații din aceleași cauze

Utilizarea măștii încetinește regenerarea celulară și activitatea celulelor responsabile cu menținerea structurii țesutului, adică a fibroblastilor. Scăzând producția de fibre conectivale și acid hialuronic, pielea devine deshidratată și iși pierde din suplețe și densitate.

Pentru a preveni aceste aspectele, există însă soluții de îngrijire atât pentru acasă cât și în centrele profesionale.

Gama Rilastil oferă soluții specifice pentru toate tipurile de ten și problemele acestuia. Vezi AICI