Cum aleg intre doua oferte de job

Cum aleg intre doua oferte de jobAi fost vreodata pusa in situatia de a alege intre doua oferte de job? In mod evident, atunci cand doua companii te vor in echipele lor, mai mult ca sigur ca acest fapt reprezinta o chestiune magulitoare. Desi poate fi tentant sa alegi oferta care presupune un salariu mai mare, important este sa acorzi un pic de timp si energie pentru a lua in considerare toti factorii care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie. Tentatiile… stim cu totii ca sunt la tot pasul… insa la fel cum pot aparea, pot disparea. Si gandeste-te intotdeauna la posibilitatile de avansare.Prioritatile si locul de munca

 

Pentru marea majoritate dintre noi, banii „cantaresc” greu, poate chiar cel mai greu. Atunci cand optezi pentru un nou job, trebuie sa gandesti pe termen lung, si nu pe termen scurt. Asaza pe o hartie plusurile si minusurile in ambele situatii. Incepe cu salariul, apoi analizeaza programul de lucru, locatia, valorile companiei, beneficiile pe care ti le ofera locul de munca respectiv (asigurare de sanatate, posibilitatea de a-ti lua concediu in anumite imprejurari). Este foarte important sa verifici la rece si site-urile de specialitate si sa iei in calcul si parerile expuse pe site-urile respective. Tine cont de un lucru… intuitia poate fi de cele mai multe ori corecta. Asa ca, daca ai orice sentiment negativ legat de unul dintre joburi, sfatul ar fi acela sa-ti urmezi instinctul.

Discuta cu fostii si actualii angajati

 

Asa cum aminteam si mai sus, angajatii, atat cei actuali cat si fostii, lasa, de obicei, comentarii anonime in ceea ce priveste compania pe diferite site-uri. Asta nu inseamna ca trebuie sa crezi tot ceea ce citesti. Un sambure de adevar exista insa in toate si se spune ca fara foc nu iese niciodata fum. Este adevarat ca, in timpul interviurilor, toti cei prezenti vor incerca sa te impresioneze si nu prea iti poti da seama cu adevarat de aspectele reale, insa un pic de atentie nu strica niciodata. Poti cauta pe reteaua LinkedIn mai multi angajati ai companiilor respective si exista posibilitatea de a descoperi chiar si cunostinte in comun. Trebuie sa-ti dai seama daca viitoarea companie care te va angaja se potriveste ambitiilor si principiilor tale si gandeste-te la parcursul pe care l-ai putea urma. Iar cultura companiei, spre deosebire de salariu, este un lucru care nu poate fi negociat.

Pune in balanta

 

Vrem sa accentuam inca o data faptul ca recompensa materiala nu reprezinta totul. Daca ti se ofera un salariu de inceput mai mare, insa nu exista posibilitate de avansare, atunci gandeste-te de doua ori si alege varianta unui salariu mai mic, unde insa, in urma abilitatilor pe care le vei dovedi, vei putea, fara doar si poate, avansa. Nu uita sa pui in balanta si persoanele pe care vei avea posibilitatea sa le cunosti, relatiile pe care ti le poti face, posibilitatea de calatorie si asa mai departe. Este complicat sa alegi intre doua oferte de job atunci cand ambele suna bine, insa intotdeauna una va fi mai buna pentru tine, ti se va potrivi mult mai bine. Succes!

Text: Ruxandra Raica