Cum alegi locul de joacă perfect pentru ziua copilului?

Când se apropie ziua copilului, orice părinte începe să analizeze cum să facă să organizeze cea mai frumoasă petrecere din toate de până atunci. Evident că se va întreba fără să vrea:

 • Să facem acasă?
 • E spațiu suficient pentru toată lumea?
 • Să chemăm doar prietenii? Sau toată familia?
 • Să facem două petreceri: una doar cu colegii de școală / gradi și una doar cu familia?
 • Cine are timp și nervi pentru două petreceri???
 • Cine face curat de două ori în casă??
 • Sau să mergem la un loc de joacă?
 • Dar care loc de joacă: cel de anul trecut sau unul nou?

Și întrebările pot continua la nesfârșit, pentru că atunci când ești părinte listele din capul tău sunt infinite, iar problemele pe care ți le pui și încerci să le analizezi pot depăși cu ușurință munca unui analist profesionist!

Și de multe ori răspunsul la multiplele întrebări legate de organizarea petrecerii copilului tău este chiar un loc de joacă, fie că este unul pe care l-ai mai folosit, poate chiar la petrecerea anterioară, pentru că totul a decurs atât de bine și v-ați simțit excelent acolo, fie că este unul nou, pentru că nu vrei să te repeți.Atâtea locuri de joacă! Oare pe care să îl alegi?

În București și în marile orașe din țară locurile de joacă s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie! Parcă toți antreprenorii știu că părinții sunt avizi în a le oferi copiilor cât mai multe opțiuni de joacă, astfel că multe spații comerciale sunt reconfigurate și adaptate, cât pentru a crea mici universuri de poveste, în care copiii și părinții să se simtă bine, să vină să se joace în diferitele lor momente libere și, evident, să vină să își serbeze zilele de naștere.

La ce să te uiți când cauți locul de joacă perfect

Când faci selecția pentru locul de joacă potrivit pentru petrecerea voastră, ar fi bine să ai în vedere următoarele atuuri pe care ar trebui să le aibă locația câștigătoare:

 • Locație – adresă: când alegi locul de joacă potrivit trebuie să te gândești să fie un loc ușor accesibil, atât cu mașina, să fie locuri de parcare, cât și cu mijloacele de transport în comun. Vrei să fie un loc central, unde să se poată ajunge ușor din orice punct al orașului sau un loc aproape de tine, de sărbătorit, ca toți invitații să înțeleagă de ce trebuie să ajungă în acel punct. Dacă vrei să organizezi petrecerea într-un loc mai deosebit, dar mult mai greu accesibil, o poți face, pentru că o singură dată face puiul tău X ani și e normal să vrei ceva special, trebuie doar să îți cunoști gașca și să știi că pentru voi, ei ar merge până la capătul lumii 😊. Poți încerca să grupezi familia și prietenii în mașini / taxiuri, cât să le fie ușor tuturor să ajungă la locație.
 • Locație – cum arată locul. Când alegi locul potrivit pentru petrecere trebuie să te duci la locație, să vezi cu ochii tăi cum arată locul respectiv. Să vezi locația doar online nu este suficient, pentru că pozele de prezentare nu sunt întotdeauna realiste. În plus, trebuie să simți locul, dacă este vibe-ul potrivit, dacă personalul este de încredere și amabil, dacă locul este curat, dacă spațiul de joacă este generos, dacă jucăriile sunt curate și bine întreținute, dacă zona dedicată părinților este suficient de mare cât să acomodeze toți invitații, dacă locul miroase corespunzător etc, etc. Doar o vizită la fața locului și o discuție cu organizatorii poate să îți răspundă la toate întrebările de mai sus.
 • Timpul de petrecere: timpul de distracție efectivă pentru copii poate varia de la 1 oră și jumătate, la 2 ore și jumătate, la 3 ore, la 4 ore de joacă, fiind locuri de joacă unde după petrecere trebuie să eliberezi zona imediat sau, în extrema cealaltă, poți rămâne în spațiul de joacă toată ziua, până la închidere, astfel că este bine să iei în calcul acest aspect foarte important.
 • Bugetul petrecerii: în funcție de locul de joacă, de locație, de timpul efectiv alocat petrecerii și de costurile suplimentare, bugetele pot fi diferite. Când puneți la cale petrecerea, luați în calcul elementele suplimentare, care vă pot mări bugetul total al petrecerii destul de mult, cum ar fi: dacă oferiți de mâncare și părinților – ofertele sunt variate, pe pachete, alegeți înțelept!, dacă doriți animator sau vă limitați la atracțiile locului de joacă, de regulă destul de generoase sau dacă doriți alte elemente: mașină de făcut baloane de săpun, confetti, face painting, baloane de diverse feluri, până și limuzinele și-au făcut loc în ofertele de petreceri pentru copii, așa că lista poate continua la nesfârșit.

Decizia corectă este la tine!

Ceea ce trebuie să rețineți este că numai voi puteți lua decizia corectă. Voi vă cunoașteți cel mai bine copilul, ce i-ar plăcea lui, prietenilor și familiei voastre. Și să știți că pentru o bună distracție nu este nevoie de o sută de elemente și servicii suplimentare. Copiii au nevoie de un loc suficient de mare unde să alerge bine de tot și să se bucure că sunt cu gașca. Iar pentru voi, părinții, bucuria revederii cu toți prietenii și familia, la o cafea și o felie de pizza și bucuria din ochii copilului sunt suficiente cât să merite investiția pentru încă o petrecere de neuitat!

Text Cristina Niculescu