Cum atrag energiile pozitive în casă

Felul în care ne este decorată casa ne poate influenţa viaţa. De multe ori, decorul ei îşi pune amprenta asupra stării noastre de spirit. Ba mai mult, el îşi pune amprenta asupra productivităţii şi creativităţii noastre.

Cu toate ştim cât de benefic este să dormim cu capul în direcţia Nordului şi cu picioarele înspre Sud, dar explicaţiile sunt încă relativ confuze. De asemenea, există studii care spun că cei care adorm acoperiţi numai cu o pătură de lână de merinos trăiesc mai mult decât alţii.Iată cum poţi crea o bună dispoziţie la tine acasă!

1. Spaţiul

Filozofia Feng-Shui, după care se ghidează chinezii de câteva mii de ani, ne spune că ordinea şi utilizarea inteligentă a spaţiului duc la o mai bună circulaţie a chi-ului. De partea cealaltă, dezordinea şi lucrurile amplasate haotic în casă, fără să aibă un loc al lor pot să deranjeze vizual şi blochează circulaţia energiei.

În plus, echilibrul nostru psihic este influenţat de cele cinci elemente Feng-Shui. Este vorba despre apă, pământ, lemn, metal şi foc. Acestea nu trebuie introduse literalmente în locuinţă, dar te poţi folosi de simbolurile lor şi culorile reprezentative.

2. Cromatica

Culorile pe care le folosim în locuinţă sunt mai importante decât credem şi nu ar trebui alese doar după simbolistica lor. Chiar dacă este senzuală, culoarea roşie este o culoare care dă energie şi nu este recomandată pentru dormitor.

În schimb, pentru dormitor, deşi este o culoare rece, specialiştii recomandă albastrul pastel, pentru că linişteşte. Baia şi bucătăria ar trebui să fie galbene, în opinia designerilor, iar livingul – roşu,

3. Atmosfera

Lumina reprezintă energie. De aceea trebuie să ajungă în fiecare colţ al casei. Aşadar, permite razelor de soare să intre în casă pe toată perioada zilei, şi nu uita să aranjezi inteligent corpurilor de iluminat.

Aerisirea camerelor de două ori pe zi – dimineaţa şi seara – este foarte importantă pentru păstrarea unui mediu sănătos. Indiferent de temperatura de afară, fereastra trebuie să stea deschisă cel puţin 20 de minute pe zi.

4. Decorul feng-shui

Arde beţisoare aromate în fiecare dimineaţă şi seară, pentru a curăţa casa. Foloseşte uleiuri esenţiale!

Depozitează toate articolele de curăţenie, cum ar fi mătura, faraşul şi mopul cât mai curate şi nu le ţine în locuri vizibile. Dacă le ţii în locuri vizibile, se spune că acest lucru împiedică prosperitatea şi atragerea banilor in casa.

Salvia este o modalitate excelentă de a scăpa de energia negativă într-un timp foarte scurt. Arde un mănunchi de salvie şi aşteaptă să facă fum, apoi plimbă-te uşor în casă în sensul acelor de ceasornic, asigurandu-te ca fumul ajunge prin fiecare colţ, fereastră şi pe la fiecare uşă.

Cristalele sunt cunoscute că radiază sau absorb anumite vibraţii. Spre exemplu, cuarţul clar este un amplificator uimitor de energie pozitivă şi este adesea folosit în vindecare şi meditaţie, iar cuarţul roz este cristalul iubirii – vindecă inima cu o energie plăcută.

Obsidianul şi selenitul au energii positive foarte puternice şi pot absorbi toate energiile negative.

Dacă laşi o lămâie întreagă într-un pahar cu apă în bucătărie şi o reinnoieşti săptămânal, se spune că sporeşti sănătatea şi longevitatea celor din casă.

De asemenea, se spune că bolurile mici, pline cu sare de mare, aşezate în colţurile din nord-est şi sud-vest ale casei, purifică şi înlătură energia negativă. Ele trebuie schimbate periodic, pentru că sarea absoarbe şi păstrează energiile negative.

Totuşi, până să încerci aceste sfaturi, începe prin a lăsa problemele la uşa casei. Păşeşte cu optimsm în locuinţă, el este stimulentul energiilor pozitive din noi. Atitudinea optimistă în tot ce facem creşte imunitatea şi capacitatea organismului de a lupta cu bolile.
Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik