Cele mai folositoare intalniri sunt acelea care sunt bine planificate. Incepe cu ordinea de zi, care ar trebui intotdeauna distribuita inainte tuturor participantilor la sedinta. Studiaz-o cu atentie si marcheaza doar subiectele care te intereseaza pe tine.
Pentru inceput, citeste mai jos doua dintre pregatirile premergatoare unei sedinte care te vor ajuta cu siguranta:
1. Inainte de intalnire este indicat sa atragi cat mai multe persoane de partea ta pentru a obtine sprijinul lor in anumite probleme pe care s-ar putea sa le intampini la sedinta.
2. Stai de vorba cu toti cei care au pareri in contradictoriu cu tine si care ti-ar putea crea dificultati pe timpul sedintei. Inainte de sedinta, asigura-te ca ai indeajuns sprijin din partea celor care cred in ideile tale.
In cazul in care rezultatul intalnirilor tale nu se imbunatateste pe parcurs, accepta faptul ca trebuie sa fii mai ferma. In plus, daca te pricepi sa iei controlul asupra unei sedinte, exista cateva sfaturi practice pe care va trebui sa le implementezi imediat. Trebuie sa fii foarte constienta ca sedintele iti pot irosi foarte mult din timpul tau pretios si cu siguranta te fac sa-ti fie greu sa te organizezi. Solutia este sa-ti amintesti mereu ca, odata ce ai castigat controlul asupra intalnirii, nu trebuie sa-l mai pierzi. Fii hotarata in felul in care conduci lucrurile.
Pentru a atinge succesul pe care ti-l doresti in cariera, nu este suficient sa fii foarte talentat si muncitor. Este necesar sa te asiguri ca toate calitatile si competentele tale profesionale sunt remarcate, si inca de cine trebuie! Daca esti o persoana introvertita, s-ar putea sa iti fie dificil la inceput, insa exista metode prin care iti poti invinge timiditatea si poti lua si tu cuvantul si exprima parerea in timpul sedintelor. Ce poti face, in acest caz? Pregateste-te din timp: afla ce subiecte vor fi abordate la o anumita sedinta si formuleaza cateva intrebari, pe care sa ti le notezi pentru a le avea la indemana in timpul intalnirii. In momentul in care vei incepe sa fii activa la sedinte, seful tau nu va intarzia sa te remarce, mai ales daca te asiguri ca interventiile tale sunt pertinente.
-
Fii punctuala la program, la sedinte, la intalnirile cu sefii sau cu clientii. Lipsa de punctualitate creeaza perceptia ca esti neserios sau dezorganizat. Dimineata este bine sa ajungi la program cu 5-10 minute inaintea celorlalti, iar la finalul zilei de lucru sa respecti ora de plecare.
-
Nu te duce niciodata la sedinta nepregatita. Analizeaza inainte de sedinta punctele importante astfel incat problemele ridicate de tine sa fie prezentate cat mai convingator.
Daca doresti sa reusesti in cariera, fixeaza-ti o traiectorie pe care sa o urmezi, stabileste-ti un plan si du-l la indeplinire! Cei care se straduiesc mai mult sa-si creeze o imagine exterioara decat o integritate interioara la un moment dat se prabusesc brusc si nu inteleg de ce. In plus, cu planificarea si organizarea puse la punct, orele irosite cu sedintele plictisitoare ce se desfasoara in timp ce problemele tale se aduna pot deveni o chestiune legata de trecut.
Text: Oana Mircea