Cum sa iti mentii independenta si identitatea intr-o relatie

Nu are niciun rost sa te pierzi pe tine atunci cand esti cu partenerul/partenera. Relatiile nu vor fi niciodata perfecte din toate punctele de vedere, in acelasi timp. Va trebui mereu sa depui efort ca sa functioneze, iar in unele situatii s-ar putea, cu toata straduinta, sa nu mearga pur si simplu.

In orice caz, una dintre cele mai comune greseli pe care le fac cuplurile este ca partenerii sa ajunga sa se bazeze mult prea mult pe celalalt. Ajung sa uite ca au doua maini si doua picioare si se folosesc de partener/a intr-o maniera care este destul de periculoasa. Relatia nu poate progresa in astfel de conditii, pentru ca ajungi sa simti ca pierzi ceva pe drum, si anume pe tine.

Nu vei reusi sa ajungi la adevarata fericire atata timp cat esti dependent/a de partener/a din toate punctele de vedere. Adevarul este ca fericirea ta este responsabilitatea ta si ca de tine depinde sa o gasesti si sa o mentii. Daca ti-ai dat seama ca te lupti prea mult pentru independent ta in cadrul relatiei sau ca iti este greu sa accepti individualitatea partenerului, gasesti mai jos cinci sugestii care te-ar putea ajuta.

1 Vorbeste deschis despre emotiile si nevoile tale

Cel mai bun mod de a-ti intelege individualitatea este sa iti dai seama ce anume te face pe tine “tu”. Ce emotii, ce dorinte, ce interese te caracterizeaza ca persoana, adu-le in discutie atunci cand simti ca este cazul. Daca esti impacat/a cu propriile ganduri si sentimente esti un prieten mai bun pentru ceilalti.

2 Ia o pauza de la tot pentru o vreme

Petrecand toata ziua, in fiecare zi, cu partenereul/partenera poate fi extenuant. Luati o pauza din cand in cand pentru a va recapata spatiul necesar si pentru a va putea reconecta cu propria persoana sau cu alte personae. Este sanatos sa faceti asta, mai ales ca este inevitabil sa nu ajungeti sa fiti enervati, chiar si de persoana iubita. O sa constatati ca aceste pause chiar va vor intari si mai mult legatura.

3 Accepta-ti propria perspectiva asupra vietii

Fiecare om in parte are o viziune a lui cand vine vorba despre felul in care se uita la propria existenta. Atata vreme cat nu esti nevoit/a sa iti sacrifici cele mai profunde credinte pentru a tine relatia in picioare, este in regula sa dezbateti puncte de vedere diferite; este calea catre discutii interesante si poti invata mai multe despre partener/a de-a lungul acestui proces.

4 Cunoaste-ti adevarata valoare

Nu este in regula sa iti privesti valoarea ca persoana exclusiv prin prisma relatiei sau prin ochii paretenerului/ partenerei. Daca ai impresia ca totul se va duce de rapa in cazul in care va despartiti, e timpul sa reconsideri felul in care te afecteaza relatia voastra. Te poti descurca foarte bine si singur/a si nimeni nu ar trebui sa poata sa influenteze asta, O relatie care te face sa te simti incapabil/a pe cont propriu este nesanatoasa, chiar toxica. O legatura adevarata intre doi oameni ar trebui sa ii incurajeze pe fiecare in parte sa fie cea mai buna versiune a lor.

5 Descopera-ti propriile pasiuni

Este poate cea mai la indemana solutie pe care o ai in prima faza si care chiar sa aiba efect pozitiv asupra relatiei. Daca vrei sa iti afirmi individualitatea, trebuie sa depistezi care sunt lucrurile care te intereseaza cu adevarat – indiferent daca sunt activitati pe care le poti face acasa sau in public. Ambii parteneri dintr-o relatie ar trebui sa aiba libertatea de a explora propriile intrese si pasiuni. Nu trebuie sa faceti totul impreuna pentru a va confirma ca sunteti un cuplu.

Text: Ionut Solescu

mai 13th, 2019 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate