Cum să-ți decorezi spațiul de nuntă?

Zilele trecute îți povesteam despre atmosfera unei nunți sărbătorite iarna (vezi AICI). Și, pentru că te-a încântat atât de mult ideea noastră, am decis să continuăm cu un nou articol cu sfaturi pentru nunta în pandemie.

Așa cum îți spuneam și în articolul trecut, din păcate, încă nu poți face mare petrecere în cinstea comuniunii voastre, însă dacă nu vrei să treacă neobservată cununia voastră civilă, avem câteva idei pentru decorarea salonului de petrecere.Simplifică paleta de culori

Pentru a da un aer tineresc, pentru a se diferenția de o banală cină cu oameni de vârsta a treia, experții sugerează folosirea unei game restrânse de culori, mai degrabă monocromatic, dar să aibă accente de nuanțe în aceeași paleta de culori. Nuanțele de auriu, muștar, ocru și culoare mierii par foarte summery, drept urmare aduc lumină și căldură nunții de iarnă. Gândește-te cât de elegant poate fi un spațiu în culorile chihlimbarului, cu un șemineu aprins și cu decorațiuni pe mese sau tacâmuri în culorile bijuteriilor de aur.

Așadar ia în considerare folosirea acestei idei în nuanța preferată, fie că este albastru celest, ivoire sau o nuanță mai aprinsă, precum burgundi, verde smarald sau mov vânătă.

Alege verdeața

În loc să acoperi fiecare balustradă și masă cu flori înalte până în tavan, renunță cu totul la flori și alege verdeața. Poți opta pentru o perdea din salcie, o ghirlandă din eucalipt sau molid… toate fac decorul elegant și vor lăsa în urmă un parfum plăcut. Ghirlandele de verdeață se pot pune pe clădiri, în jurul streașinilor, pe balustradele de le scări, pe marginile șemineului sau pe fiecare masă de la nuntă, completate cu fructe de sezon, precum citricele.

Aranjamentele joase

Ornamentele din centrul meselor ar trebui să fie joase, pentru ca lumea să poată comunica ușor. Astfel se creează o experiență ca de cină intimă, alături de cei apropiați și dragi. Rezultatul decorului este unul modern, dar care dă impresia unei cine de familie.

Avantajul acestor aranjamente este că se realizează foarte ușor. Dacă nu optezi pentru flori, poți face aceste decorațiuni doar din verdeața, cum ți-am spus și mai sus.

Simțiți-vă confortabil

Pentru maximum de distracție, oaspeții și inclusiv mirii ar trebui să se simtă confortabil. Pentru a menține măsurile de precauție privind răspândirea COVID-19, poți să optezi pentru o ceremonie civilă în aer liber. Indiferent care îți este decizia, ai în vedere că invitaților tăi trebuie să le fie cald. Dacă optezi pentru ceremonie în aer liber, nu uita să oferi invitaților câte o păturică, ca să nu le fie frig. Alege păturici moi, confortabile, din lână moale sau cașmir. Acestea le poți face cadou și ca mărturii invitaților tăi.

Open bar-ul

Instalează un bar din lemn, de culoare închisă, decorat cu verdeață și cu accente de chihlimbar. Fii atentă să aibă băuturi spirtoase variate, și încurajează oaspeții pe tot parcursul nopții să vină și să se servească cu cocktail-uri la alegere. Îți sugerăm să pui decorațiuni speciale pe cocktail-urile clasice, cum ar fi rozmarinul, cimbrul, scorțișoara, ardeiul iute și citricele uscate.

Protecția de COVID-19

Și, nu în ultimul rând, pune la fiecare masă câte un gel igienizant pentru mâini, într-un recipient elegant, în culorile veselei. Oferă invitaților măști și roagă-i să danseze în grupuri restrânse, de maximum șase persoane.

Text: Bettina Cristea

Photo: Harper’s Bazaar