Cum sa-ti pastrezi optimismul in primele zile friguroase

Cum-sa-ti-pastrezi-optimismul-in-primele-zile-friguroaseZilele mai scurte si mai zgarcite in lumina soarelui iti pot da o stare de spirit putin propice activitatilor cotidiene, insa noi iti propunem cinci trucuri prin care iti vei redobandi buna-dispozitie, zambind plina de optimism chiar si in zilele cenusii de toamna.

1. Trezeste-te fericita! Inca dinainte de a te da jos din pat, bucura-te de ziua ce tocmai a inceput si spune-ti ca te asteapta o multime de lucruri bune de-a lungul ei.

2. Vizualizeaza un peisaj insorit! Vizualizarea unor locuri frumoase te motiveaza si te bine-dispune. Inspira adanc si permite-ti sa visezi cu ochii deschisi macar cinci minute pe zi, pentru un tonus psihic de nota zece!

3. In fiecare seara, gandeste-te la o persoana careia ii esti recunoscatoare si la un lucru minunat care ti s-a intamplat in ultimul timp. Sentimentul de gratitudine te incarca cu energie pozitiva si te face sa-ti aduci aminte ca, dupa orice ploaie, cerul este din nou senin.

4. Fii activa social! Implica-te in organizarea reuniunilor, sedintelor si intalnirilor cu prietenii, iesi cel putin de trei ori pe saptamana in oras cu prietenele tale, descopera pub-uri si locuri noi impreuna cu o persoana draga, inscrie-te intr-o asociatie de voluntariat sau la un curs hobby (pictura, gatit, dansuri, ceramica sau orice alta activitate iti surade).

5. Ofera-ti mici recompense! Pentru fiecare succes al tau, pentru fiecare problema pe care o combati printr-o solutie eficienta, pentru orice reusita personala, mai mult sau mai putin insemnata, ofera-ti o mica recompensa care sa-ti mentina starea de spirit la cote inalte. Fie ca este vorba despre un roman nou aparut, un CD cu muzica preferata, o ora de masaj relaxant la spa, o bomboana de ciocolata de cea mai buna calitate sau cel putin o baie calda cu spuma aromata, cu siguranta vei gasi o modalitate de a te rasfata, in fiecare zi!

Text: Raluca Mateescu