Cum scapi de celulita de pe picioare?

Aproximativ 90% dintre femei au celulită, iar cea mai frecvent întâlnită este celulita de pe picioare și fese. Modul în care sunt construite celulele adipoase ale femeilor, le predispune la apariția acesteia.

Farmaciștii Catena recomandă  Lipofusion de la Rilastil,  un tratament corporal pentru contracararea imperfecțiunilor cauzate de celulită, cu absorbție imediată și efect de răcire prelungit.

Celulele de grasime de sub piele se strâng între porțiunile de țesut conjunctiv, care are o structură verticală (imaginați-vă arcurile de la o saltea), făcându-le să se subțieze și să nu mai susțină epiderma la fel de bine, fapt care duce la încrețirea pielii (celulită). În special circulația defectuoasă este cea care accentuează aspectul de coaja de portocală.

Vestea proastă este că nu există un remediu care să facă celulita să dispară în totalitate, însă vestea bună este că sunt o mulțime de metode pentru a atenua aspectul de coajă de portocală. Să inventariem, deci, cele mai eficiente metode care ajută la dispariția celulitei de pe picioare.Cum scapi de celulita de pe picioare prin mișcare

Știi deja, sportul e esențial pentru a ameliora problema celulitei, pentru că tonifiază mușchii, îmbunătățește circulația și ajută la reducerea stratului adipos.

Farmaciștii Catena recomandă  HYDRAFUSION de la Rilastil, un gel-cremă pentru contracararea imperfecțiunilor celulitei.

De-a lungul a 10 ani, o femeie pierde, în medie, două kilograme de mușchi pe care le înlocuiește cu șase kilograme de grăsime. Prin urmare, este nevoie ca prin exerciții fizice să ne întărim musculatura și să reducem depozitele de grăsime de sub piele.

Exercițiile cardio sunt foarte eficiente pentru a elimina celulita de pe picioare. Fă cel puțin 12 minute de cardio, de trei ori pe săptămână. Fie că vorbim de mers pe bicicletă, pe bandă sau pe stepper, fă o încălzire timp de două minute, apoi exersează intens timp de opt minute, pentru ca la final să te relaxezi scăzând intensitatea pentru alte două minute.

Apoi, pentru creșterea masei musculare, fă exerciții de fitness cu greutăți: fandări, genuflexiuni, etc. La final, nu uita de stretching. Stai întinsă pe spate, cu picioarele întinse. Îndoaie piciorul drept și trage genunchiul către piept. Menține poziția pentru 20 de secunde, apoi fă același lucru cu piciorul stâng. Repetă de două – trei ori.

Cum scapi de celulita de pe picioare cu ajutorul cosmeticelor

Cremele și gelurile anticelulitice dau pielii un aspect mai ferm pentru câteva ore de la aplicare. Produsele pe bază de cafeină, de extract de semințe de quinoa sau ceai verde, de exemplu, îmbunătățesc aspectul pielii.

Exfolierea este un alt truc important în combaterea aspectului de coajă de portocală. Cremele și gelurile anticelulitice pătrund mai bine în piele și își fac mai bine treaba, dacă elimini mai întâi celulele moarte, folosind un exfoliant blând pentru corp. Poți alege, de exemplu, un gel de duș cu particule abrazive, pentru a face exfolierea mai simplă.

Untul de shea, untul de cacao sau cel de mango sunt produse naturale care ajută și ele la diminuarea celulitei de pe picioare și fese. Așadar, dacă preferi metodele naturale, aplică un astfel de unt de două – trei ori pe zi pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

De asemenea, pentru a scăpa de celulita de pe picioare, îți recomandăm împachetări cu argilă sau cu zaț de cafea, de două – trei ori pe săptămână. Se aplică zațul de cafea sau pasta de argilă pe toată suprafața piciorului unde celulita este vizibilă, se înfășoară zonele respective în folie de plastic și se așteaptă 20 de minute.

La final, este important să știi că dietele drastice nu ajută la reducerea celulitei, chiar din contra. Pierderea rapidă în greutate duce și la o scădere a masei musculare și implicit la accentuarea celulitei.

Pentru diminuarea celulitei și îmbunătățirea aspectului pielii, farmaciștii Catena recomandă produsele Rilastil.