Cum te ajută uleiul de argan în lupta împotriva ridurilor

Uleiul de argan este un ingredient popular în industria frumuseții, datorită proprietăților sale hidratante și antiîmbătrânire. Acest este extras din nucile de argan, care cresc în mod natural în Maroc. Fiind bogat în vitamine, minerale și acizi grași esențiali, uleiul de argan este un ingredient eficient în lupta împotriva ridurilor.

În continuare vei afla de ce este bine să folosești uleiul de argan, pentru piele, în fiecare zi.Ce conține uleiul de argan

În primul rând, uleiul de argan este bogat în vitamina E, un antioxidant puternic, care poate ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot cauza deteriorarea celulelor și pot accelera procesul de îmbătrânire. Vitamina E poate ajuta la neutralizarea acestor radicali liberi și poate ajuta la prevenirea apariției ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii.

Uleiul de argan este, de asemenea, bogat în acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic și acidul oleic. Acești acizi grași ajută la hidratarea pielii și la menținerea elasticității acesteia. Aplicarea acizilor grași pe piele poate ajuta la prevenirea apariției ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii, deoarece pielea hidratată și elastică este mai puțin predispusă la formarea de riduri și linii fine.

Uleiul de argan poate, de asemenea, ajuta la regenerarea celulelor pielii și la promovarea producției de colagen. Colagenul este o proteină esențială care menține pielea ferma și elastică. Cu cât o persoană înaintează în vârstă, cu atât producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii. Uleiul de argan poate ajuta la stimularea producției de colagen și la regenerarea celulelor pielii, ceea ce poate ajuta la prevenirea apariției ridurilor.

În plus, uleiul de argan poate ajuta la ameliorarea inflamației și la reducerea roșeții pielii. Aceasta poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii, deoarece pielea inflamată și roșie poate accentua aceste semne.

Cum se folosește uleiul de argan pentru piele

Exista câteva informații suplimentare importante despre cum uleiul de argan poate ajuta în lupta împotriva ridurilor:

  • uleiul de argan poate fi utilizat atât ca ingredient în produsele de îngrijire a pielii, cât și ca ulei de masaj. Acest lucru poate ajuta la absorbția optimă a nutrienților și a beneficiilor antiîmbătrânire ale uleiului în piele.
  • este important să se aleagă uleiul de argan pur și presat la rece, pentru a se asigura că se obțin toate beneficiile acestuia.
  • uleiul de argan poate fi folosit în combinație cu alte ingrediente antiîmbătrânire, cum ar fi vitaminele C și E, pentru a maximiza beneficiile antirid.
  • este important să se aplice uleiul de argan pe pielea curată și uscată, pentru a se asigura că se absoarbe cât mai bine în piele.
  • uleiul de argan poate fi utilizat în mod regulat, ca parte a rutinei de îngrijire a pielii pentru a se obține rezultatele dorite.

Așadar, uleiul de argan poate fi un ingredient eficient în lupta împotriva ridurilor, datorită proprietăților sale hidratante, antiîmbătrânire și antiinflamatorii. Acest ulei poate ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, la hidratarea și regenerarea pielii și la stimularea producției de colagen. Este recomandat să se folosească produse care conțin ulei de argan pentru a obține beneficiile acestuia în lupta cu ridurile.

Unul dintre produsele care ar putea fi introduse în ritualul de îngrijire, este crema antirid cu ulei de trandafir și ulei de argan, de la Naturalis. Aceasta menține prospețimea și frumusețea pielii timp îndelungat, dacă este folosită zilnic. Aplicarea zilnică a unei creme hidratante antirid este necesară după 40 de ani, iar crema antirid cu ulei natural de trandafiri și ulei de argan de la Naturalis oferă o acțiune regenerantă, hrănitoare și de antioxidant pentru piele, reușind astfel să împiedice îmbătrânirea prematură. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.

 

Bettina Cristea

foto: shutterstock