De ce este important să folosim uleiul de păr

uleiul de păr

Uleiul de păr este un produs care hidratează părul în profunzime, îi conferă elasticitate și ne ajută să îl reparăm atunci când este deteriorat. Putem să îl folosim pentru toate tipurile de păr, însă e important să știm exact cum îl utilizăm corect pentru a avea rezultate bune pe termen lung.

„Uleiul pentru păr pentru reprezintă un produs de bază atunci când vine vorba despre rutina de îngrijire a părului. Este ca un fel de fundație care ne ajută să construim look-urile dorite, să protejăm sănătatea firului de păr și să ne bucurăm de un aspect natural. Este un produs versatil și multifuncțional, fiind, în același timp, un tratament pentru păr, oferă strălucire, reduce ruperea firului de păr, repară părul deteriorat, îl descurcă, îl face să fie mult mai elastic și reduce timpul de uscare cu 45%. Acest ultim aspect este util în special bărbaților, care doresc să aloce cât mai puțin timp îngrijirii părului”, spune Diana Baicu. specialist în industria de frumusețe profesională,Cum alegem uleiul de păr?

Uleiul de păr trebuie să aibă o formulă foarte ușoară, să nu încarce părul, să nu determine îngrășarea lui, dar să fie în același timp extrem de eficient. Uleiul este recomandat pentru absolut toate tipurile de păr. Trebuie doar să respectăm niște reguli. Există diverse tipuri de ulei de păr. Există ulei de păr special formulat pentru părul subțire și fin sau altul pentru toate tipurile de păr.

Cum folosim corect uleiul pe păr?

Prima regulă ține de cantitatea de ulei de păr pe care o folosim. Pentru un păr mediu – lung, folosim maximum două pompe. El poate fi aplicat fie pe părul umed, fie pe părul uscat. Dacă îl aplicăm pe părul umed, îl aplicăm întotdeauna după șampon și conditioner. Ștergem foarte bine părul cu prosopul și, după aceea, aplicăm în palmă două pompe de ulei, îl încălzim în palmă și îl punem apoi pe lungime și vârfuri, pornind din dreptul vârfului superior al urechii, în jos. Nu îl aplicăm niciodată pe scalp pentru că atunci ne va îngrășa părul.

Farmaciştii Catena recomandă Uleiuri de par Difeel, bogate in vitamine si acizi grasi esentiali, special formulate pentru a mentine sanatatea si frumusetea parului si a scalpului.

Pentru ca uleiul de păr să fie eficient și să avem rezultate pe termen lung, trebuie aplicat în fiecare zi. Asta înseamnă și pe părul uscat. Îl folosim pentru finisare, pentru a potoli vârfurile rebele.

Uleiul de păr ne poate ajuta să schimbăm consistența altor produse de păr pe care le folosim. Putem să îl amestecăm cu un conditioner sau cu o mască, de exemplu. Facem astfel aceste produse să fie mult mai nutritive decât ar fi în mod obișnuit

Putem, de asemenea, să îl combinăm cu o loțiune pentru sigilarea vârfurilor. Ne ajută să tratăm vârfurile despicate.

Ce efect are uleiul asupra firului de păr?

Farmaciştii Catena recomandă DIFEEL Ulei de par Argan, un ulei special pentru par cu rol de hidratare si reparare a structurii firului de par, lasandu-l moale si matasos.

Ulei de argan a fost primul folosit în tratarea părului în urmă cu 12 ani. Ulterior, au apărut alte tipuri de ulei de păr. Toate acestea intră în interiorul firului de păr, închid cuticula și formează ca un înveliș la suprafața firului. Dacă un ulei de păr nu este suficient de bine formulat și nu are o formulă ușoară, el nu va putea pătrunde în interiorul firului de păr ca să ne dea acea elasticitate, să trateze din profunzime.

Foto Shutterstock