Cum va fi Festivalul de la Cannes în 2021

Festivalul de la Cannes din acest an se va ține în două părți; prima va avea loc online, la sfârșitul lunii mai, iar cea de-a doua, fizic, în luna iulie, când era programat festivalul inițial.

Cea de-a 74-a ediție a Festivalului de la Cannes se va bucura de patru zile dedicate în luna mai. Pre-Cannes, cum a fost numit evenimentul, se va ține strict online. În cadrul acestuia vor avea loc diferite videoconferinte pentru cumpărătorii acreditați la Marche du Film.

Marche du Film este cea mai amplă întrunire a anului, dedicată profesioniştilor din industria cinematografică. Aceasta reuneşte aproximativ 12.500 de profesionişti din lumea întreagă, potrivit organizatorilor. Cu ocazia celei mai recente ediţii, organizată în 2019, un număr de 2.768 de filme au fost prezentate distribuitorilor.

Festivalul de la Cannes, care are loc în mod tradiţional în luna mai, nu a putut fi organizat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, pentru acest an, conducerea festivalului s-a hotărât să organizeze evenimentul fizic. Organizatorii nu au dorit o ediţie virtuală, aşa cum au procedat organizatorii Berlinalei. Mai mult, aceștia au dezvăluit marţi că pregătirile sunt în toi pentru organizarea celei de-a 74-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care va include secţiunea competiţională, în perioada 6-17 iulie, scrie Agerpres.

Bettina Cristea

Photo: nme.com

Poți avea și tu un make-up perfect și confortabil, precum vedetele de la Cannes, dacă folosești gama Maquillage, de la Rilastil.