Cuplul perfect – intre mit si realitate

Un astfel de cuplu este format din doi parteneri fericiți, care învață să se bucure de diferențele dintre ei și care participa activ în fiecare zi pentru a genera și pentru a menține “acel ceva” special. Relațiile minunate necesită efort și răbdare pentru ca lucrurile să evolueze de așa manieră încât ambii parteneri să își simtă nevoile împlinite.

Chiar și cuplurile cele mai fericite întâmpina dificultăți atunci când este vorba despre angajamente serioase și multă muncă, însă răsplata este pe măsură când lupți pentru dragoste.

De ce trebuie să țineți cont pentru a fi un cuplu perfect

Este important să îi câștigi încrederea și să înveți să o păstrezi, astfel încât să șții că vă puteți baza unul pe celălalt. Este important să îți tii promisiunile și, dacă ai spus că faci un lucru, chiar să îl faci. Nu minți și nu exagera adevărul. De asemenea, puteți să vă spuneți secrete și să fiți deschiși atunci când discutați. Spune-i care îți sunt sunt fricile cele mai mari, pentru că un cuplu adevărat poate face asta fără teamă de vulnerabilitate emoțională.

Nu trebuie să te temi de compromisuri, ba chiar să le faci cu inima deschisă. Divergente pot apărea și între cei mai compatibili parteneri, însă dacă vă ascultați reciproc fără intenția de a răspunde imediat și fără a vă grăbi să vă judecați unul pe celălalt, veți putea înțelege perspectiva amândurora și veți putea merge mai departe. Un alt sfat important este să ai răbdare și să fii iertătoare. Este esențial să spui “îmi pare rău” sau “te iert” și să crezi ce spui. Încearcă să înțelegi că ceea ce simte partenerul este la fel de real că ceea ce te macină pe ține.

Cum recunoști un cuplu perfect

Partenerii comunică eficient și des atunci când cuplul este echilibrat și stabil. Chiar dacă nu au aceleași așteptări, merg pe aceeași cale și se înțeleg fără probleme în cazul lucrurilor importante. Atunci când între voi totul este așa cum trebuie, vă admirați reciproc și vă ajutați unul pe celălalt să deveniți cea mai bună versiune a voastră. O altă caracteristică a cuplurilor fericite este aceea că partenerii nu își pierd individualitatea și își găsesc timp pentru pasiunile fiecăruia. Pe de altă parte, își găsesc timp și pentru a face lucruri și pentru a petrece momente minunate împreună.

Dacă legătură dintre voi este aceea care sperați să fie, veți contribui în mod egal ca relația să fie puternică și să reziste. Un cuplu perfect este acela în care ambii parteneri simt că beneficiază real de pe urma apropierii dintre ei. Într-o astfel de relație, conflictele sunt abordate inteligent și elegant, fără opoziție drastică, cu scopul de a fi rezolvate cât mai curând și fără resentimente. Sunteți o echipa și faceți totul împreună; este extraordinar să simți că ai spatele asigurat de persoană iubita.

Sunteți afectuoși în intimitatea voastră și empatizati atunci când unul dintre voi suferă, nu va întoarceți spatele. Sunteți amândoi conștienți de importanța relației voastre și vă comportați în consecință, considerând-o prioritară.

Imperfecțiunile voastre se potrivesc perfect

Cei mai mulți dintre oameni își doresc un partener perfect și își doresc la rândul lor să fie considerați astfel. Doar că nu trebuie să uiți faptul că sunteți amândoi oameni, deci supuși imperfecțiunilor. Aceste imperfecțiuni însă s-ar putea să se potrivească foarte bine între ele, caz în care cuplul va putea fi considerat, dacă nu perfect, măcar apropiat de perfecțiune.

Da, poate că nu va înțelegeți perfect atunci când vine vorba despre politică, însă atunci când auzi o veste bună, partenerul tău este primul pe care îl suni. La fel și când afli o veste rea. Puteți să va simțiți reciproc stările, chiar dacă nu va plac același gen de seriale. Vă vedeți un viitor împreună, ceea ce este mai important decât faptul că aveți păreri diferite despre un subiect sau altul.

Autor: Ionuț Șolescu