De ce sunt clasele de fete mai bune

shutterstock_15324862Fetele au rezultate mai bune la anumite materii atunci cand sunt plasate in clase fara baieti, s-a constatat in urma unui studiu.
Pentru realizarea acestui studiu,  cercetatorii au impartit studentii de la Universitatea din Essex pe trei grupuri, respectiv un grup doar cu persoane de sex masculin, unul cu persoane de sex feminin si un grup mixt.

La sfarsitul anului, fetele din grupul format numai din fete a obtinut note de 8 ori mai mari decat fetele din grupul mixt, a raportat The Independent.
Cercetatorii au insistat asupra faptului ca rezultatele ar putea ajuta la determinarea politicilor privind modul in care invata elevii – atat la universitate, cat si in scoli. Aceste rezultate pot duce la pareri privind formarea grupelor la scoala.
Trecerea la clase non-mixte ar contribui la reducerea decalajului intre performantele scolare ale fetelor si baietilor, subliniaza autorul studiului, Patrick Nolen, care a condus cercetarea impreuna cu Alison Booth – din partea universitatii.
Studiul a fost publicat in New Economic Journal.

Text: Andreea Popescu