De ce trebuie se tinem cont atunci cand alegem destinatia de vacanta

Studiul International despre Calatorii initiat de specialistii momondo in 2017, in randul calatorilor romani, arata ca desi mai putin de un sfert cauta servicii de calitate, romanii se numara insa printre cei mai atenti calatori la raportul calitate-pret.

Atunci cand aleg cazarea pentru mult asteptata vacanta, romanii tin cont mai intai de pret, de proximitatea fata de obiectivele de interes si de frumusetea imprejurimilor. Review-urile, recomandarile prietenilor sau familiei si calitatea serviciilor oferite de catre personal sunt mai putin importante, mai arata studiul amintit.

Fie ca printre primele pregatiri de vacanta includem alegerea destinatiei sau rezervarea zilelor libere, cautarea celui mai potrivit loc de cazare se alatura listei de prioritati. Majoritatea romanilor prefera hotelul ca forma de cazare, optiune aleasa de mai mult de jumatate din respondenti (62%), cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani.Pretul, important pentru 54% din romani

Conform studiului, mai mult de jumatate din romani (54%) se uita mai intai la pret atunci cand aleg hotelul in care doresc sa se cazeze pe timpul vacantei, indiferent de categoria de varsta.

„Cand vine vorba de bugetul pe care sunt dispusi sa il plateasca pentru o noapte la hotel, cei mai multi romani (46%) aloca intre 81 si 190 de lei, iar acestia sunt in special cei cu varsta cuprinsa intre 18 si 22 de ani. Daca ne indreptam atentia catre costuri mai ridicate, aici ii intalnim in  principal pe cei intre 36 si 55 de ani, aproximativ un sfert dintre participantii la studiu, care sunt gata sa plateasca pana la 270 de lei pentru o noapte la hotel”, dupa cum a precizat Mircea Giurca, Marketing Manager momondo Romania.

De asemenea, romanii tin cont de cat de aproape se afla hotelul fata de obiectivele turistice de interes pentru ei. 41% din respondenti cauta o amplasare cat mai centrala a hotelului, un al doilea criteriu-cheie intalnit deopotriva in cazul spaniolilor (50%), francezilor (41%) si italienilor (40%).

Costumul de baie perfect pentru fiecare silueta

Pe locul trei in topul prioritatilor romanilor atunci cand aleg la ce hotel se cazeaza pe durata vacantei este cadrul in care se afla acesta. Pentru 32% din conationali un factor important de decizie este frumusetea zonei in care este situat hotelul. Cei care impartasesc aceasta viziune sunt, de asemenea, francezii (32%) si italienii (39%).

Review-urile online, de ajutor

Oricat de mult ar conta sfaturile primite de la cei apropiati in viata de zi cu zi, mai putin de un sfert dintre romani (23%) aleg hotelul pe baza recomandarilor pe care le primesc de la prieteni, familie sau colegi atunci cand planuiesc o vacanta. Ceea ce cantareste mai mult sunt, de fapt, review-urile pe care un hotel le are pe platforme online de tip TripAdvisor, Trustpilot, Yelp, urmarite de 26% din romani.

Romanii, atenti la serviciile hoteliere

Pentru aproximativ un sfert dintre romani este de preferat ca hotelul ales pentru vacanta sa fie inclus intr-un pachet turistic de tip all-inclusive sau in excursii organizate. Calitatea serviciilor oferite de catre personalul hotelului este importanta, insa, pentru doar 19% din romani, in principal pentru cei cu varsta cuprinsa intre 36 si 55 de ani. Cu toate acestea, compartativ cu prioritatile mentionate de ceilalti respondenti la nivel international, romanii fac parte dintre calatorii care sunt cei mai atenti la calitatea serviciilor oferite de hotelul la care se cazeaza, alaturi de respondentii din China (28%), Turcia (27%) si Rusia (23%).

„Majoritatea romanilor cauta hotelul care permite flexibilitate si independenta in a se deplasa rapid si cat mai usor la obiectivele pe care sunt interesati sa le descopere si, totodata, relaxare intr-o zona care sa inspire frumosul”, a mai punctat Mircea Giurca.

Acest studiu a fost realizat in 2017 la initiativa momondo in randul utilizatorilor din Romania si din alte 22 de tari la nivel mondial.

Tu stiai care este cea mai dorita vacanta in 2017? Click AICI!

Text: Oana Baltoc