Vacanta activa sau de relaxare: tu in ce categorie de turisti te incadrezi?

Un studiu realizat recent, in cadrul caruia 22.000 de persoane din 17 tari au fost intrebate in legatura cu preferintele de vacanta, a relevat care este tipul de concediu preferat de marea majoritate a turistilor.

Astfel, sondajul a aratat ca peste jumatate (59%) din oameni prefera o vacanta „in care sa ma relaxez”. Acest lucru se compara cu putin peste o treime (35%) care prefera „o vacanta activa in care fac sau vad multe lucruri”. Doar 6% nu sunt hotarati ce tip de vacanta prefera.Alege-ti destinatia de vacanta in functie de zodia ta!

La nivel international, nu exista nicio diferenta intre barbati si femei atunci cand vine vorba despre aceste alegeri. Barbatii sunt cu foarte putin mai comozi in alegerile lor decat femeile – 60% din barbatii prefera o vacanta relaxanta, comparativ cu 58% din femei. Pentru concediile active, barbatii si femeile se situeaza la egalitate, cu cate 35% fiecare.

Familiile cu adolescenti prefera vacantele active

Prezenta copiilor in familie pare sa influenteze in mica masura preferintele de vacanta ale oamenilor, comparativ cu media internationala. Doar doua treimi (62%) din cei cu copii cu varsta sub sase ani sau cei cu copii intre sase si douasprezece ani favorizeaza vacantele relaxante si putin peste o treime pe cele active. Pentru familiile cu adolescenti, vacantele de relaxare nu sunt la fel de populare, mai exact scad la 57%, in timp ce cele active cresc la 39%.

Tinerii aleg vacantele energice

La nivel global, cele mai mari diferente sunt evidente pe grupuri de varsta. Adolescentii sunt cei mai inclinati sa favorizeze vacantele active, 43% din acestia optand pentru ele, si 51% aleg o vacanta relaxanta. Preferinta pentru vacante active scade constant cu inaintarea in varsta, terminand cu cei in varsta de 50 de ani si cei cu varsta de 60 de ani sau peste. Doar o treime dintre acestia opteaza pentru concedii active.

Cu toate acestea, grupul de varsta care doreste in mod special vacante de relaxare nu este cel mai in varsta, ci din categoria 40+ care le aleg in cea mai mare proportie (64%). Categoria de peste 60 de ani prefera in proportie de 57% vacantele relaxante.

Vrei sa ramai bronzata cat mai mult timp? Iata AICI 6 trucuri care te vor ajuta sa-ti pastrezi pielea aramie!

Text: Oana Baltoc