Denis Roabes, The Motans: La o femeie mi-ar placea…

Proiectul muzical The Motans ne-a surprins placut inca de la primele acorduri. Denis Roabes, cel care a initiat si fondat acest proiect este din Republica Moldova. Canta la chitara de peste 10 ani, chiar daca nu are studii muzicale de specialitate, muzica fiind o pasiune mai veche.

42 este prima piesa pe care a scris-o trupa The Motans, o piesa conceptuala, compusa intr-un timp indelungat, si reprezinta raspunsul la viata furnizat de supercomputerul „Gandire Adanca” („Deep Thought”) din seria „Ghidul autostopistului galactic”, scrisa de umoristul si romancierul britanic Douglas Adams. La finalul anului trecut, The Motans a lansat primul EP ce include 5 piese si se numeste Versus.Tonica: Cum s-a nascut proiectul The Motans si cum ai ales numele trupei?

Denis Roabes – The Motans: Am decis sa renunt la cariera in marketing si vanzari pentru a-mi urma pasiunea pentru muzica. Numele The Motans a venit de la visele pe care le-am avut in ultimii sapte ani. Visam foarte des aceste feline, asa ca am hotarat sa denumesc acest concept la fel de abstract ca visele mele. The Motans a luat nastere la Chisinau, in septembrie 2015, din dorinta de a crea ceva special, de a reda o muzica diferita care transmite emotii, stari.

Publicul din Romania a inceput sa cunoasca proiectul odata cu lansarea piesei Versus si a videoclipului. Care este povestea Versus si cine a creat versurile?

Povestesc despre piesa Versus chiar prin ea, iar versurile, la fel ca in cazul tuturor pieselor The Motans, sunt scrise de mine. Am scris-o si compus-o in doua-trei zile, este o piesa cu un caracter personal care a avut un impact puternic in momentul in care a aparut pe YouTube.

La inceput ati fost considerati rivalii trupei Carla’s Dreams, multi gasesc asemanari intre muzica ta, a voastra si cea a baietilor. Ce ne poti spune despre asta?

Muzica The Motans se incadreaza in stilul muzical „rhythm and soul”. Cred ca aceasta comparatie a fost facuta doar din cauza faptului ca provenim din Republica Moldova. In acest moment, aceasta comparatie, daca mai exista, nu joaca niciun rol, pentru ca stilurile noastre sunt diferite.

Daca ai avea 9 vieti, ce ai face in fiecare dintre ele?

As trai imaginandu-mi ca am doar una, in fiecare dintre cele 9.


Obisnuiesti sa faci declaratii de dragoste in versuri femeilor?

Da, se mai intampla…

Femeile sunt adesea asemanate cu felinele. Ce calitati inspirate de feline ti-ar placea sa regasesti la o femeie?

La o femeie, in general, mi-ar placea sa regasesc stil, caracter, o eleganta naturala si, desigur, capacitatea de a „zgaria atent”.

Daca ar fi sa ai un featuring cu un artist din Romania, cu cine ti-ar placea si de ce?

Sunt mai multi artisti din Romania cu care as avea placerea sa colaborez, dar nu vreau sa dau niciun nume, vreau ca surprizele sa ramana surprize pentru fani, in cazul in care o sa fac un featuring.

Prin muzica se transmit emotii, stari, zambete, speranta. Cum te simti atunci cand esti pe scena?

„Bine” cred ca ar fi putin spus. La inceput aveam emotii, insa au trecut foarte rapid, odata cu primele valuri de energie pozitiva din partea publicului.

Amintesti in piesele tale de Jimi Hendrix sau Miles Davis. Ce artisti internationali urmaresti si de unde vine inspiratia?

Inspiratia o da viata cel mai des, ceea ce vad in jur, ceea ce as vrea sa transmit.

Un mesaj pentru cititoarele Tonica…

Le doresc tuturor o primavara plina cu flori si zambete!

 

Text: Ruxandra Dumitrescu

Credit foto: Valeriu Catalineanu