Designerul Andreea Dogaru, insarcinata in 6 luni: „Cred ca poftele sunt doar un mit”

Designerul Andreea Dogaru, cunoscuta si pentru ca multe vedete autohtone ii poarta creatiile, va deveni mama pentru prima data. Ea va aduce pe lume un baietel anul viitor. Creatoarea de moda ne-a vorbit despre sarcina, dar mai ales despre schimbarile pe care le-a facut in alimentatie in aceasta perioada speciala.

Andreea Dogaru va naste in luna ianuarie 2018. Din primavara, de cand a aflat ca este insarcinata, a fost extrem de atenta cu privire la alimentatia sa.

„Am incercat sa mananc cat pot de sanatos. In sensul ca am evitat tot ceea ce inseamna carne din comert, am mancat mult pui, curcan chiar si carne de porc, insa de tara. Am pe cineva care are grija sa creasca pasarile 100% natural. Peste nu am putut manca, intrucat nu am suportat mirosul. Insa am avut grija sa iau vitaminele prenatale si acestea imi asigura necesarul de omega 3 si 6. Am avut noroc ca am prins lunile de vara si am avut la discretie fructe si legume. Bineinteles, si acestea tot naturale, chiar de la noi din curte. Am noroc cu mama mea, pentru ca in curte, pe langa flori, a plantat acum multi ani si pomi fructiferi de toate tipurile. Deci am avut si fructe 100% naturale. Legumele le-am procurat la fel, de la niste oameni de la tara”, a povestit Andreea Dogaru.

Viitoarea mamica spune ca nu a poftit la ceva in mod special, insa a remarcat inca de la inceputul sarcinii ca a inceput sa consume mai multa carne decat de obicei.

„Pofte… sincer, cred ca este un mit asta cu poftele. Eu nu am avut pofta de ceva in mod special… si nici nu am facut crize la 12 noaptea daca am vazut ceva si mi s-a facut pofta. Sunt pofte la fel ca cele pe care le ai cand nu esti insarcinata. Cel putin in cazul meu. Nici portiile de mancare nu au fost mai mari. Ba din contra. De cand a crescut baiatul, mananc mai putin, presupun ca imi apasa pe stomac si, automat, nu mai pot manca atat de mult”, sustine ea.



S-a ingrasat doar sase kilograme

Dincolo de absenta poftelor, creatoarea de moda recunoaste ca stilul ei alimentar este acum diferit.

„Ce pot spune este ca stilul alimentar mi s-a schimbat putin, in sensul ca, daca inainte mancam dulciuri aproape zilnic, acum nu mai pot. Mai repede vreau ceva sarat sau acru, decat dulce. Nici stari de somnolenta nu am avut. Am dormit exact ca si inainte, 6 ore pe noapte, iar ziua deloc. Este adevarat ca, uneori, obosesti sau nu mai poti sa ai aceeasi rezistenta la efort. Insa, cam atat”, mai spune designerul.

De asemenea, Andreea a luat foarte putin in greutate pe parcursul sarcinii, iar in primele 2 luni a mancat cel mai mult carne si salata de pui cu ciuperci. „Ce am mancat cel mai mult? Dupa primele doua luni mai multa carne, chiar la fiecare masa. Si salata de pui cu ciuperci. Pot spune ca din punctul acesta de vedere am avut o sarcina usoara. Spre norocul meu, pana in acest moment nu am luat nici foarte mult in greutate. Doar 6 kg. Medicul meu a fost foarte incantat la ultimul consult. Se pare ca sunt in grafic”, puncteaza aceasta.

Andreea Dogaru, scurt CV

Andreea Dogaru a debutat in anul 2010 in lumea designerilor vestimentari romani, devenind in scurt timp un nume apreciat in Romania. In 2013 a fost desemnata cel mai bine cotat designer al anului si a ajuns deja la 30 de colectii, pe care le prezinta pe podiumurile nationale si internationale de moda. In decembrie 2015 a fost declarata cel mai bun designer de couture la Romanian Fashion Awards, pentru ca participarea din decembrie 2016, la Bucharest Fashion Week, sa-i aduca inca un premiu: „cel mai bun designer de rochii de seara”. Chiar daca acum este insarcinata, Andreea isi doreste sa fie prezenta si la editia din decembrie a Bucharest Fashion Week, pentru care va pregati o colectie noua.

Text: Oana Baltoc