Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design H&M a facut publice numele celor 8 finaliste ale concursului de design 2013. Finalistii au fost selectati de catre un juriu H&M, condus de Ann-Sofie Johansson, seful sectiei de design din cadrul H&M.

 Castigatorul va primi un premiu de 50.000 de euro si va avea sansa de a-si prezenta colectia in cadrul Mercedes-Benz Fashion Week de la Stockholm, pe 29 ianuarie. De asemenea, castigatorul isi va putea vinde piesele vestimentare in magazinele selectate H&M.

“Sunt atat de emotionat si, totodata, bucuros pentru  finalistii din acest an de la H&M Design Award”, a declarat Johansson. “Am inceput campania H&M Design Award pentru a ajuta tinerii absolventi si pasionati de moda sa faca un pas important in dezvoltarea carierelor lor.“

 

 

 

 

 Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

  • Alba PratDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Alba Prat are 31 de ani, s-a nascut in Barcelona, dar s-a mutat in Berlin unde, timp de sapte ani, a studiat la Universitatea de Arte. In colectia prezentata si creata de ea, “Syn chron”, Alba se foloseste de elementele asimetrice pentru a crea piese vestimentare voluminoase. Pasiunea pentru moda a facut-o sa apeleze la elemente masculine si la culori tari – vedetele acestui sezon.

 

Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design  

  • Daniela Salazar RodriguezDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Originara din Venezuela, in varsta de 27 de ani, Daniela Salazar Rodriguez a studiat la Paris inca din 2007. In colectia ei, intitulata “L’Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne”, se regasesc  elemente moderne  combinate cu traditia japoneza si coreeana.

 

 

Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design  

  • Eleonora BrunoDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Eleonora Bruno a studiat la “Polimoda” in tara sa, Florenta, are 25 de ani si s-a afirmat prin obsesia pentru palarii. In colectia sa intitulata “Le Vie De Madame Roy”, Eleonora a reusit sa creeze palarii voluminoase si colorate, dand astfel un aer mai antic tinutei. De la aplicatiile de pene si pana la aplicatiile aurii nu a fost decat un singur pas. Ce a iesit, vedeti singure din imagini.

 

 

 Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

  • Erik LitzenDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Nascut in Stockholm, Erik Litzen, in varsta de 26 de ani, a studiat la Beckmans College of Design si s-a afirmat prin viziunea sa unica in ceea ce priveste vestimentatia barbatilor.  In colectia sa “P-Androgeny”, foloseste o croiala feminina, care merge dincolo de limitele normale la barbati.

 

 

 Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

  • Maia BergmanDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Maia Bergman are 24 de ani si, desi s-a nascut in Buenos Aires, acum traieste la Londra, unde a studiat la Central Saint Martins. Pentru colectia ei, ea a luat siluete simple, usor de purtat si a creat contrastul prin decorarea lor cu elemente ample florale, pline de culoare si, bineinteles, aplicate pe vedeta sezonului trecut: matasea alba.

 

 

 Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

  • Mark Kenly Domino TanDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Mark Tan are 26 de ani, este din Ry si a studiat la DSKD in Kolding. Colectia sa vizeaza relatia dintre corp si tinuta. Pentru frumoasa colectie, Mark a apelat la culori extreme – alb pana la rosu – sau la aplicatii florale pe tinuta de culoare nude.

 

 

 

 Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

  • Minju KimDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

In varsta de 26 de ani, Minju Kim este originar din Coreea de Sud, iar acum este in ultimul an de masterat la Royal Academy of Fine Arts in Antwerp. Colectia lui Minju este inspirata de Manga si se bazeaza pe schitele prietenilor transformate in creaturi fantastice cu ajutorul vestimentatiei. Vestimentatia supradimensionata, dar si jocul culorilor fac ca creatiile sale sa prinda viata.

 

 

 Despre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

  • Thom BarendsDespre creatiile celor 8 finalisti din cadrul H&M Design

Thom Barends, 23 de ani, este din Amsterdam si a studiat la ArtEz in Arnhem. Colectia sa vizeaza societatea din ziua de azi si, cu ajutorul hainelor, transforma o femeie simpla, care ajunge pe strazi neavand nimic decat hainele vechi ale mamei sale. O colectie minunata ce promoveaza piese de rezistenta ale anilor ’80 si pana in prezent.

 

 

Text: Andreea Popescu

Sursa foto: dexigner.com

ianuarie 29th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate