Diane von Furstenberg: “Feel like a woman, wear a dress!“

 

dvf-rtw-spring2012-runway-050_022759101202Fosta printesa, actuala scriitoare, presedinta CFDA (Council of Fashion Design Association), una dintre cele mai infocate sustinatoare ale drepturilor femeii si un reputat designer feminin, Diane von Furstenberg este de origine belgiana, nascuta pe 31 decembrie 1946, in Bruxelles. Desi economist de formatie, absolventa a Universitatii din Geneva, DVF (Diane von Furstenberg) a ales o cariera in moda. Inclinatia artistica si viziunea creatoare le-a avut dintotdeauna si, astfel, la nunta sa cu printul Eduard Egon von Furstenberg, Diane a imbracat o rochie de mireasa creatie proprie, vocatia si pasiunea pentru moda devenind evidente.

 

Arta feminitatii, descifrata de Diane von Furstenberg

Independenta, increzatoare, cu o dorinta acerba de afirmare si avand o morala si o viziune estetica aparte, DVF decide sa isi exploreze cunostintele in acest sens si incepe sa creeze rochii vaporoase din jerseu. Succesul si faima nu au intarziat sa apara si, astfel, rochia petrecuta (care simbolizeaza stilul von Furstenberg) atat de celebra si comentata, a devenit un trendsetter al anilor ‘70 si se gaseste expusa la Institutul de Costume de la Muzeul Metropolitan de Arta.

Creatia von Furstenberg este o dedicatie pentru femeia independenta, emancipata, cu o atitudine increzatoare si cu o personalitate statornica. Stilul adoptat de creatoare este unul elegant, extrem de rafinat si sofisticat, inovativ si usor indraznet. Croiurile minimaliste si foarte feminine, materialele de cea mai buna calitate, cromatica accentuata, drapajele, imprimeurile geometrice si artificiile inovatoare transforma fiecare creatie DVF intr-una demna de red carpet. Militanta pentru drepturile femeilor si pentru evolutia acestora, Diane von Furstenberg are ca focus stilizarea feminitatii si mizeaza pe un look puternic si seducator, conturand stransa legatura dintre personalitatea femeii si cea a piesei vestimentare pe care aceasta o poarta.

{besps}dianevonF|width=400|height=400{/besps}

Primul magazin Diane von Furstenberg a fost lansat in anul 1973, pe Seventh Avenue, New York, iar astazi, creatoarea detine un conglomerat de peste 60 de magazine de lux in intreaga lume, fiind o companie independenta. Pe langa linia vestimentara de lux, brandul DVF produce si bijuterii, incaltaminte, accesorii, decoratiuni interioare si o linie de cosmetice si parfumuri (parfumul “Diane” lansat anul acesta, o declaratie de stil si rafinament).

Majoritatea divelor hollywoodiene adopta moda impusa de celebra creatoare, in diversele lor aparitii pe covorul rosu: Jessica Alba, supermodelul Karolina Kurkova, Olivia Wilde, Sarah Jessica Parker sau ducesa Kate Middleton. Diane von Furstenberg este un nume consacrat in industria modei, care a reusit sa creeze un imperiu fashion cu o cifra de afaceri de peste un miliard de dolari si care este in continua ascensiune. Datorita creatiilor fabuloase si originale, Diane si-a castigat admiratia si respectul, atat din partea publicului, cat si a oamenilor de profil ( CFDA), care i-au oferit premiul “Lifetime Achievement” (Premiul pentru intreaga cariera) .

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.answers.com, www.nymag.com