Dimineţi înviorate precum cele a lui Kate Moss

Experţi în wellness, precum Nadia Narain şi Katia Narain Phillip au promovat în această perioadă importanţa îngrijirii de sine, creând în online mişcarea #selfcare. Aceasta a luat amploare imediat în Instagram, hashtagul fiind folosit de peste 25.8 milioane de ori.

https://www.instagram.com/p/B_ZPmOeAI9f/

https://www.instagram.com/p/B_PHYOBnNxg/

 

Printre cele care s-au alăturat acestei mişcări şi respectă cu stricteţe sfaturile din cartea celor două “gurus de wellbeing” se numără şi Sienna Miller, Kate Moss şi Reese Withrspoon. Sienna Miller caracterizează cartea Self-care for the Real World în trei cuvinte „sănătate, inteligenţă şi înţelepciune”.

Pe de altă parte, Reese Witherspoon vede această carte ca pe un „manual dedicat întregii lumi, care vorbeşte despre sănătatea de la interior, spre exterior”. Kate Moss, în schimb, ar face cadou această carte oricărei persoane, pentru că este un pachet de cunoştinţe practice pentru a creşte calitatea vieţii, a minimiza stresul şi pentru o odihnă corectă.

Iată rutina lor de dimineaţă!Schimbă băutura de dimineaţă

Îţi începi ziua cu cafea sau ceai? Ei bine, cartea spune că ar trebui să le înlocuieşti cu un pahar de apă caldă în carte storci o bucată de lămâie. Acest lucru te va ajuta la hidratarea pielii şi va ajuta la efectuarea digestiei corecte din acea zi.

Trezeşte-te prima

Setează-ţi alarma cu 30 de minute înainte de ceilalţi membri ai familiei. În tot acest timp poţi să-ţi petreci mai mult timp în duş sau făcând câteva exerciţii fizice. Vei descoperi că în aceste momente eşti mult mai productivă şi mai creativă.

Meditează cel puţin cinci minute

Meditaţia timp de 5-10 minute, în poziţie verticală, ajută la o relaxare mai îndelungată şi creşte randamentul de peste zi.

Adaugă legume verzi în micul dejun

Încearcă să adaugi verdeţuri la micul dejun, precum spanac, ardei verde, avocado, frunze de varză kale sau adaugă coriandru, sparanghel şi pătrunjel, lângă oul gătit scrambled.

Încearcă o răsucire a corpului

După ce te-ai trezit şi te-ai întins, pentru înviorare încearcă să faci o răsucire, în timp ce ridici genunchiul la piept. Repetă această mişcare şi spre cealaltă direcţie şi cu celălalt picior. Dacă ai un pic de antranament yoga, poţi face o răsucire a coloanei stând în palme, cu picioarele depărtate şi tălpile bine “înfipte” în podea.

Fă mişcare

Fă mişcare timp de 10 minute. Încearcă exerciţii de yoga, de pe YouTube sau dansează pe trei dintre melodiile tale preferate.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images