Directia 5: “Nu incetati niciodata sa fiti o adevarata sursa de inspiratie pentru noi”

Interviu Directia 5De 25 de ani ne incanta cu piesele lor care au ramas nemuritoare. Fiecare cantec are povestea lui: iubire, dorinta, pasiune, zbucium, dor…povesti care exprima identitatea trupei Directia 5. Deja traditie in luna iubirii si a femeii, muzica pentru suflet a trupei Directia 5, ne va face sa vibram din nou, intr-un concert inchinat femeilor, pe 8 Martie la Sala Palatului. Despre „Cel mai frumos cadou”, iubire si muzica, in interviul de mai jos:

 Lunile februarie si martie nu ar fi la fel de frumoase pentru femei fara Directia 5! Cum faceti fata programului aglomerat din aceasta perioada?

Pentru noi, perioada aceasta este printre cele mai frumoase. Aglomeratia sau turneele nu ne-au speriat niciodata, din contra, ne-au motivat sa continuam acest drum, inceput acum 25 de ani. Suntem fericiti sa vedem ca muzica noastra se regaseste pe buzele publicului si ca, alaturi de acesta, cantam cu aceeasi intensitate fiecare single.

Pe 8 martie, veti fi prezenti pe scena Salii Palatului din Bucuresti pentru a sustine concertul „Cel mai frumos cadou”. Ce surprize le pregatiti fanelor? La ce sa ne asteptam?

Suntem nerabdatori sa ne intalnim pe 8 Martie, v-am pregatit o multime de cantece noi, interpretari unice ale pieselor deja lansate si invitati pe masura. Fiind vorba despre un cadou din partea noastra pentru voi, va rugam sa mai aveti un pic de rabdare sa va putem surprinde cu tot ce am pregatit.

Si, pentru ca tot a venit vorba despre doamne, ce admirati cel mai mult la o femeie?

Daca am putea selecta principalele calitati din multitudinea care formeaza femeia, am alege: naturaletea, candoarea, inteligenta si onestitatea. Iar ca prima impresie, ne lasam purtati de unicitatea fiecarei persoane in parte.

Concertul din 8 Martie este cadoul vostru pentru doamne si domnisoare de Ziua Femeii. Ce cadouri le veti face voi, personal, femeilor din vietile voastre?

Ca sa fim foarte sinceri, nu am apucat inca sa ne pregatim, insa, sigur, nu ne va prinde 8 Martie asa.

Cantati despre dragoste si tot ce este in stransa legatura cu ea. Cat de mult va inspirati din experientele traite?

Toate cantecele noastre sunt inspirate din experiente traite, credem ca acesta este un ingredient cheie in redarea unor stari si a unor emotii intr-un mod cat mai realist. Fugim de ideea de a compune fara sa simtim.

De-a lungul timpului, ati avut o serie de colaborari cu diverse artiste. Cine urmeaza si in functie de ce criterii alegeti vocea feminina pentru o viitoare piesa?

In momentul de fata colaboram cu Alina “Printesa muzicii rock’n’roll”, care a devenit parte din Directia 5, inca de anul trecut. Suntem foarte fericiti cu aceasta asociere de voci intre Cristi, Toni si Alina, si credem ca este formula perfecta pentru albumul la care lucram.

Un mesaj pentru fanele voastre, din toate generatiile, si cititoarele Tonica…

Va multumim pentru ca ati fost alaturi de noi timp de 25 de ani, pentru ca ne-ati ascultat, sustinut si intampinat la fiecare concert pe care l-am avut. Suntem impresionati de toate momentele in care va intalnim si nu incetati niciodata sa fiti o adevarata sursa de inspiratie pentru noi.

 

Text: Alexandra Lupu