Dolce & Gabbana la Milano: inspiratie pentru evolutia stilului

Foto: Caleb Lane, Elettra Rossellini, Ronin Lane, Isabella Rossellini, Roberto Rossellini

La jumatatea drumului dintre sacru si profan,  prezentarea noii colectii Dolce & Gabbana  a facut  cu siguranta un spectacol extraordinar, duminica, la Milano.

Foto: Eva Herzigova

Cei care au deschis prezentarea pe podium au fost domnii, imbracati  in tinute cu note din registrul sacrului. Iar dupa ce au sunat clopotele bisericii reproduse special pe scena de prezentare, si-au facut aparitia pe podium mai multe “vaduve siciliene”, toate in tinute negre si cu capetele acoperite cu voaluri de dantela. Ca intotdeauna, clasica tema muzicala din Ghepardul,  lui Luchino Visconti, a anuntat deschiderea spectacolului. Dupa aceea, vocea puternica a lui Luciano Pavarotti a conturat intregul spectacol #DGDNA.

https://youtu.be/0ZiB2ycgW0U

 

In ultimii ani, casa Dolce & Gabbana a fost deschisa la colaborarile cu modelele deja ieșite din circuitul prezentarilor de moda, astfel ca la saptamana modei de la Milano au urcat pe scena mai multe foste modele de top, care au cunoscut celebritatea in anii ‘90.

Foto: Monica Belluci

In deschiderea prezentarii colectiei primavara-vara 2019, Monica Bellucci si-a etalat cu mandrie formele mai rotunde intr-o rochie neagra, fara umeri, cu picatele albe, purtand tocuri inalte, Carla Bruni-Sarkozy, fosta prima doamna a Frantei, a purtat un costum brodat cu elemente aurii, in timp ce Eva Herzigová a defilat intr-o rochie negra, lunga si voluminoasa, acoperita cu volane de matase.

Foto: Carla Bruni

Familia Rossellini, cu Isabella şi copiii sai Roberto şi Elettra a simbolizat traditia celebrei case de moda.  “Aceasta familie pe care v-am prezentat-o este istoria noastra, din 1984 pana in prezent”, a declarat pentru AFP Stefano Gabbana la finalul paradei.

Noua colectie D&G pentru primavara-vara s-a intitulat “ADN-ul Evolutiei” si cu siguranta reprezinta traditia si evolutia celebrei case de moda italiene.

Text: Iulia Mirica

Foto: Hepta