Dolce&Gabbana, tribut opulent adus Florenței

Florența a fost locația aleasă pentru a organiza primele evenimente de modă de mare anvergură, de după declanșarea pandemiei de Covid-19.

Dolce&Gabbana a fost prima mare Casă de Modă ce și-a prezentat show-ul, ca un tribut adus Florenței și Toscanei în creațiile lor Alta Gioielleria, Alta Sartoria și Alta Moda.

Haute couture și bijuterii

Linia de bijuterii a fost lansată în mănăstirea celei mai vechi farmacii din lume, Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, în timp ce mult așteptatul show de fashion pentru bărbați a avut loc în Salone dei Cinquecento din Palazzo Vecchio. Iar colecția haute couture pentru femei a fost prezentată pe treptele grădinii de la Villa Bardini, acoperite cu mocheta cu flori de crin, simbolul Florenței.Dolce&Gabbana, tribut opulent adus Florenței

 

Rochii de mătase în stil Medici, tunici de inspirație renascentistă, poșete din hârtie florentină și portmonee, papuci cu bijuterii și coșuri de răchită din Chianti Classico, întregul show a fost un statement: moda, artele și meșteșugurile italienești au revenit și sunt mai creative decât oricând.

Nostalgia pentru o epocă mai inocentă și una în care Italia ieșea dintr-o altă mare dramă, sfârșitul celui de-al doilea război mondial, a fost tema prezentării Alta Moda by Dolce&Gabbana.

Dolce&Gabbana, tribut opulent adus Florenței

Când amurgul a căzut peste capitala Renașterii, primele modele au defilat pe treptele grădinii din Villa Bardini, care se deschide spectaculos spre râul Arno. O crinolină opulentă, cu o ilustrare minunată a Domului; accesorizată cu un colier de rubine de milioane de euro și o pălărie încântătoare în formă de iris, a fost prima ținută care a fost prezentată pe podium. Rochii somptuoase din satin: cu un  imprimeu reprezentând Palazzo Vecchio, acoperite cu mănunchiuri de pene negre strălucitoare, strălucind cu cristale, până la haina de mătase curgătoare A-Line, un trio de rochii, bustiere și jachete din paiete aurii, care amintesc de începutul anilor cincizeci, până la o rochie reprezentând pasărea paradisului, realizată din zeci de pene de cocoș galben canar.

După ce Domenico și Stefano au ieșit pe podium la final totul s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Text Cristina Dudău 

Sursă US Fashion Network

Foto Hepta

 

septembrie 24th, 2020 by Dudau Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate