Dolce&Gabbana, tribut opulent adus Florenței

Florența a fost locația aleasă pentru a organiza primele evenimente de modă de mare anvergură, de după declanșarea pandemiei de Covid-19.

Dolce&Gabbana a fost prima mare Casă de Modă ce și-a prezentat show-ul, ca un tribut adus Florenței și Toscanei în creațiile lor Alta Gioielleria, Alta Sartoria și Alta Moda.Haute couture și bijuterii

Linia de bijuterii a fost lansată în mănăstirea celei mai vechi farmacii din lume, Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, în timp ce mult așteptatul show de fashion pentru bărbați a avut loc în Salone dei Cinquecento din Palazzo Vecchio. Iar colecția haute couture pentru femei a fost prezentată pe treptele grădinii de la Villa Bardini, acoperite cu mocheta cu flori de crin, simbolul Florenței.Dolce&Gabbana

 

Rochii de mătase în stil Medici, tunici de inspirație renascentistă, poșete din hârtie florentină și portmonee, papuci cu bijuterii și coșuri de răchită din Chianti Classico, întregul show a fost un statement: moda, artele și meșteșugurile italienești au revenit și sunt mai creative decât oricând.

Nostalgia pentru o epocă mai inocentă și una în care Italia ieșea dintr-o altă mare dramă, sfârșitul celui de-al doilea război mondial, a fost tema prezentării Alta Moda by Dolce&Gabbana.

Dolce&Gabbana

Când amurgul a căzut peste capitala Renașterii, primele modele au defilat pe treptele grădinii din Villa Bardini, care se deschide spectaculos spre râul Arno. O crinolină opulentă, cu o ilustrare minunată a Domului; accesorizată cu un colier de rubine de milioane de euro și o pălărie încântătoare în formă de iris, a fost prima ținută care a fost prezentată pe podium. Rochii somptuoase din satin: cu un  imprimeu reprezentând Palazzo Vecchio, acoperite cu mănunchiuri de pene negre strălucitoare, strălucind cu cristale, până la haina de mătase curgătoare A-Line, un trio de rochii, bustiere și jachete din paiete aurii, care amintesc de începutul anilor cincizeci, până la o rochie reprezentând pasărea paradisului, realizată din zeci de pene de cocoș galben canar.

După ce Domenico și Stefano au ieșit pe podium la final totul s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Text Cristina Dudău 

Sursă US Fashion Network

Foto Hepta