Dormitul pe burta favorizeaza visele erotice

 shutterstock_3318Crezi ca visele si pozitia in care dormi sunt doar niste lucruri intamplatoare pe timpul noptii? Sau crezi ca faptul ca dormi pe burta, si nu pe spate, este doar un demers al subconstientului tau? Ei bine, tin sa te anunt ca pozitia in care dormim dezvaluie adevarul gol-golut despre cine suntem cu adevarat.

Prin urmare, cercetatorii asiatici au descoperit ca cei care dorm pe burta au mai multe vise erotice decat cei care dorm in alte pozitii.

Trei sferturi dintre cei 6.700 de participanti la studiu au raportat ca, in timpul somnului, au adesea senzatii legate de sex si de ideea de a fi legati sau incapabili sa se miste. Pentru acest studiu, oamenii de stiinta le-au cerut participantilor sa completeze o fisa cu intrebari legate despre visele si pozitia in care acestia obisnuiesc sa doarma. Printre detaliile care le-au fost cerute acestora sunt incluse si frecventa cu care au avut vise erotice, cat de intense au fost si care au fost personajele aparute in vis. De asemenea, oamenii de stiinta le-au mai cerut sa scrie postura lor de dormit, cat de des au dormit pe o parte, cu fata in jos sau cu fata in sus. O serie de teste a aratat ca, atunci cand omul se afla intr-o situatie de semisufocare, erotismul si dorinta sexuala se afla la niveluri maxime.

Autorul studiului, Calvin Kai-Ching Yu de la Shue Yan Universitatea din Hong Kong, a declarat ca majoritatea oamenilor care dorm pe burta se confrunta adesea cu visele erotice deoarece creierul are mai putin aer si astfel apare senzatia de claustrofobie.

„Acest studiu ofera dovada ca experientele traite in viata reala si transpuse in vis pot influenta pozitia corpului in timpul somnului”, a declarat Kai-Ching Yu citat de „Daily Mail”. „Eu cred ca, in timpul somnului, creierul nu este detasat total de lumea exterioara, iar stimulii, inclusiv cei care decurg din mediul inconjurator, fac posibil ca pozitia corpului in timpul somnului sa influenteze continutul viselor”.
Studiul a fost publicat recent in revista „Dreaming”.

 

Text: Andreea Popescu