Dr. Florin Juravle: „Exista o solutie miraculoasa pentru combaterea celulitei”

foto-1-deschidere_resultTineretea fara batranete pare ca devine pe zi ce trece un deziderat tot mai apropiat de realizare pentru femeile interesate de intretinerea aspectului fizic. Tratamentele si chirurgia estetica revolutionara ofera solutii pentru cele mai diverse probleme, de la reducerea ridurilor si a celulitei la refacerea calitatii pielii. Doctorul Florin Juravle, de la Clinica Statera din Bucuresti, ne-a vorbit despre noutatile aparute in domeniul chirurgiei plastice, despre cele mai eficiente tratamente antiimbatranire, dar si despre procedurile la care romancele apeleaza cel mai des.Care ar fi cele mai solicitate tratamente de catre romance, din categoria medicinei si chirurgiei estetice?

Dr. Florin Juravle: Pacientele din Romania au aceleasi solicitari ca si pacientele din oricare alta tara: sa arate mai tinere, sa aiba aspectul fetei cat mai „fresh”, cu trasaturi frumos definite. Ca tratamente de medicina estetica, cele mai solicitate sunt cele cu acid hialuronic, pentru marirea buzelor, umplerea unor riduri, dar si pentru restabilirea volumelor in pometi. De asemenea, tratamentul cu botox pentru blocarea unor riduri este foarte solicitat. A devenit foarte populara si terapia „vampir” cu plasma imbogatita pentru refacerea calitatii pielii. In privinta chirurgiei estetice, implanturile mamare sunt cele mai solicitate, urmate indeaproape de lipoaspiratii. Rinoplastiile sunt si ele in topul cererilor, apoi mai sunt cele de remodelare corporala, abdominoplastiile si liftingurile faciale.

Care ar fi noutatile aparute in domeniul chirurgiei plastice, dar si in ceea ce priveste medicina estetica?

In ultimii ani nu au aparut noutati spectaculoase, dar au crescut foarte mult aplicatiile tehnologiilor si produselor deja existente, de asemenea au aparut echipamente (laser sau radiofrecventa) din ce in ce mai performante, cu aplicatii noi. Astfel, botoxul are noi zone de actiune, acidul hialuronic este deja disponibil in peste 5 tipuri de concentratii, cu aplicatii mult mai diverse. Au aparut tehnologii laser de epilare definitiva, valabile pentru toate tipurile de par, mult mai rapide si nedureroase, si tehnologii performate cu radiofrecventa pentru intinerirea aspectului fetei.

Puteti sa ne faceti un profil al femeii care apeleaza, de regula, la astfel de modalitati de intretinere?

De regula, pacientele care apeleaza la aceste tratamente au varsta peste 30 de ani, studii si venituri peste medie si sunt extrem de bine informate cu privire la tratamentele pe care aleg sa le urmeze. Imbucurator este faptul ca tot mai multe femei incep sa urmeze tratamente de rejuvenare in clinici profesionale.

foto-2_resultOrice femeie isi doreste sa intarzie cat mai mult aparitia primelor semne ale trecerii timpului. Puteti sa ne oferiti cateva exemple eficiente de tratamente antiimbatranire?

Exista numeroase tratamente antiimbatranire, diverse tehnologii, iar eu, personal, mi-am dorit sa le am la Clinica Statera pe cele mai performante si mai eficiente dintre acestea. Tratamentul e-Two Sublime este considerat in topul tratamentelor de rejuvenare premium in cele mai renumite clinici estetice din lume. Foloseste o combinatie de tehnologii inovatoare: lumina infrarosie si radiofrecventa bipolara pentru a remodela stratul dermic profund al pielii prin stimularea productiei de colagen. As mai mentiona tratamentele personalizate realizate cu statia Selenia X-Skin: radiofrecventa bi-polara si quatro-polara, fotobiostimulare, mezoterapie prin electroporatie transdermala, „terapia vampir” / PRP, cu plasma proprie, dar si JetPeel.

Exista tratamente anti-aging ale caror rezultate se vad inca de la prima sedinta?

Da, majoritatea tratamentelor de ultima generatie realizate in Clinica Statera au si rezultate vizibile imediat (Sublime, X-Skin, Jet-Peel, microdermadraziunea Viora). Desigur ca rezultatele cu adevarat notabile si mai ales stabile necesita un anumit timp in care se urmeaza o anumita schema de tratament, ulterior fiind resimtita o schimbare in profunzime a calitatii pielii. Din experienta pot spune ca cele mai bune rezultate se obtin prin asocierea diverselor tipuri de tehnologii si tratamente.

Probabil ca multe dintre femeile care si-ar dori sa apeleze la astfel de interventii si tratamente se tem de efecte secundare, iar in anumite cazuri, si de cat ar putea sa dureze perioada de refacere. Care ar fi cele mai intalnite efecte secundare? Si cat dureaza, in medie, refacerea dupa o interventie ceva mai complexa?

Tratamentele sau interventiile chirurgicale nu au efecte secundare! Efectele secundare sunt evenimente nedorite, dar care se pot intampla. Statisticile indica faptul ca majoritatea evenimentelor nedorite au loc ca urmare a nerespectarii protocoalelor specifice fiecarui tratament/interventii.

De aceea, medicul trebuie sa informeze pacientul, sa explice toate restrictiile si precautiile pe care pacientul trebuie sa le ia inainte si dupa operatie/tratament pentru a preveni aparitia efectelor secundare. Pe de alta parte, pacientul trebuie sa respecte cu strictete indicatiile primite, fiecare abatere poate afecta succesul unui tratament/operatii. Cat priveste refacerea, timpul este foarte variabil, de la cateva zile la o interventie mai simpla pana la cateva saptamani sau o luna la o interventie complexa.

juravle-3_resultO problema spinoasa pentru femei este celulita. Exista tratamente eficiente pentru ameliorarea sau eradicarea acesteia? Dar in ceea ce priveste atenuarea sau inlaturarea vergeturilor, aveti in cadrul clinicii vreo solutie miraculoasa?

Asa-zisul aspect de „coaja de portocala” este dat de o combinatie intre deshidratarea stratului superior de grasime si tesutul de legatura al acestuia de pe coapse. De asemenea, au loc si modificari in grosimea si elasticitatea pielii. Pentru a face sa dispara acest aspect, este nevoie de o combinatie de tratamente de hidratare si tonifiere a pielii, cat si de stimulare a circulatiei si tonifiere a stratului de grasime de pe coapse. Daca vorbim de tratamente miraculoase, de miracolul stiintei si al tehnologiei medicale imi doresc sa beneficieze pacientele clinicii. In acest sens, se poate spune ca exista o solutie miraculoasa pentru combaterea celulitei: un echipament de ultima generatie, o statie de tratament care foloseste sinergic mai multe tehnologii – radiofrecventa, ultrasunete, fotobiostimulare, masaj endermologic.

Afla de aici si care sunt cele mai scumpe tratamente de infrumusetare la care apeleaza vedetele!

Text: Oana Baltoc