Dressbox sau cum poti inchiria rochii de la cei mai cunoscuti designeri?

Trebuie sa recunoastem ca desi suntem fascinate de rochiile pe care le vedem in prezentarile designerilor internationali, ele raman de cele mai multe ori doar un vis. Preturile de cateva mii de euro le fac inaccesibile pentru majoritatea femeilor. Tocmai de aceea, cei de la DRESSBOX s-au gandit sa lanseze un serviciu prin care oricine doreste poate inchiria o rochie din colectiile marilor designeri contra unei sume cuprinse intre 150 si 995 de lei.

 TONICA: Ce inseamna DressBox?

DANIEL PENCIU, manager DressBox: DressBox este un concept nou in Romania, dar foarte cunoscut in Statele Unite si in tarile vestice. Practic, prin intermediul DressBox, femeile din Romania au acum ocazia sa inchirieze rochii create de mari designeri internationali la un pret mult mai mic decat pretul lor de catalog.

 

T: De ce v-ati hotarat sa faceti acest proiect?

D.P.: Pentru ca stim ca femeile isi doresc sa arate intotdeauna fabulos, vor tot timpul sa arate diferit si de cele mai multe ori nu poarta aceeasi tinuta la doua evenimente consecutive. Si atunci ne-am gandit ca o varianta mai ieftina, dar in primul rand o varianta in care pot arata senzational este sa poarte rochii create de mari designeri.

 

T: Spune-ne mai multe despre rochiile pe care le gasim la Dressbox si despre costurile pentru inchiriere…

D.P.:In acest moment avem peste 700 de rochii in portofoliul DressBox, apartinand unor nume mari din industria modei, peste 50 de designeri internationali (n.r. Gucci, Karl Lagerfeld, Versace, Dior, Lanvin, DKNY, John Galliano, Prada, D&G, Fendi, etc.). Pretul pleaca de la 150 de lei pentru o inchiriere de 4-5 zile si ajunge pana la 1000 de lei. Dar ce este foarte important este ca aceste rochii, daca ar fi sa le cumparam din magazine, costa intre cateva mii de lei si cateva zeci de mii de lei.

 

T: Cum procedam daca vrem sa inchiriem o rochie de la DressBox?

D.P.: Procesul este foarte simplu, Dressbox este un serviciu national. Practic prin intermediul Dressbox.ro femeile din toata Romania pot comanda o rochie. Sunt cativa pasi simpli: iti alegi rochia care iti place, o comanzi, iti vine acasa, o porti la eveniment si o trimiti inapoi. Noi ne ocupam de absolut tot, inclusiv de curatarea ei la finalul perioadei de inchiriere.

 

T: Stiu ca puneti si un stilist la dispozitia clientelor…

D.P.: Da, clienta ne poate spune la ce eveniment vrea sa participe si noi ii putem sugera tinute in functie de: corp, culori preferate, eveniment, anotimp si multe altele. Stilistii sunt disponibili in showroom, dar si online si la telefon.

 

T: Ce se intampla daca rochia este patata la eveniment?

D.P.: Micile pete, deteriorari, intra in pretul de inchiriere. Daca rochia devine inutilizabila, atunci va trebui sa avem o discutie personalizata cu fiecare clienta in parte si sa gasim o solutie pentru situatia respectiva.

 

ANCA SEREA: “Dressbox mi se pare o idee foarte buna avand in vedere vremurile in acre ne aflam. Eu trebuie sa recunosc ca mi se pare o mare pierdere financiara sa dai pe o rochie, indiferent de brand, foarte multe mii de euro. Chiar nu merita, mai ales ca nu o porti de foarte multe ori.”

CARMEN NEGOITA: “Este adevarat ca nu ne permitem sa ne cumparam tot timpul ochii de firma care costa mii de euro, desi vrem tot timpul sa schimbam. Trebuie sa iti gasesti stilul care ti se potriveste. Am vazut ca au foarte multe modele si scurte si lungi, pentru toate gusturile, deci ai de unde sa alegi, este variata oferta.”

 

Text: Bianca Badescu