Propunerile designerilor români pentru ținute festive

Sezonul sărbătorilor de iarnă este unul plin de momente frumoase și inedite. Prima ninsoare, decorarea bradului, hainele super „cozy” pentru serile reci de iarnă, dar și ținutele strălucitoare pentru serile festive sunt doar câteva dintre bucuriile și emoțiile pe care le aduce această perioadă.

Uneori însă, codul vestimentar pentru petrecerile de Crăciun și Revelion îți poate da mari bătăi de cap. Fiecare dintre noi își dorește ca în aceste seri importante să arate impecabil și sofisticat, dar în același timp să se simtă și confortabil.

Pentru a reuși să îți găsești ținuta perfectă pentru Crăciun sau Revelion, am trecut în revistă pentru tine propunerile mai multor designeri români ale căror creații sunt ideale pentru aceste sărbători.Stephan Pelger – blană, paiete și animal print

Designerul Stephan Pelger a revenit cu o colecție flamboiantă, specifică stilului lui. Pelger a folosit un amestec de materiale prețioase precum cașmirul, mătasea, blană naturală și paiete pentru realizararea superbelor ținute. Colecția „Starlight” este o trecere în revistă a carierei sale de 20 de ani la nivel internațional, și 15 ani în România.

Romanița Iovan – Black Swan

Colecția Black Swan a Romaniței Iovan este un omagiu adus feminității și este inspirată de viața unei micuțe balerine. Este o colecție-basm, realizată din materiale prețioase și rafinate: tulle, organza, dantelă, mătase naturală și brocart, cu accesorii din pene, voalete și broderii executate manual.

Nausica – Provocare, eleganță și atitudine!

Provocare, eleganță și atitudine! Acestea sunt ingredientele de care ține cont Nausica atunci când își creează ținutele, care se bucură de succes, atât la noi cât și peste hotare. Nausica și-a prezentat creațiile la un festival important de modă de la Strassbourg, ani la rând, iar francezii au numit-o drept drept simbolul eleganței, după ce i-au văzut primele creații în 2013, când a fost invitată la primul eveniment. În plus, creațiile româncei noastre au fost expuse ani a rând în celebrele Galerii de modă Printemps. La Romanian Fashion Philosophy, Nausica a lansat colecția Where?…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre colecția Where? Nausica spune „Este o colecție în care eleganța îmbracă forme diverse și creează contraste. Linii simple și totodată sofisticate, glamorous și simplu, suav și frivol, sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale colecției. Îndrăzneala cunoașterii și autodepășirii este esența acestei întrebări! Where?…”.

Nicoleta Negură, in memoriam Răzvan Ciobanu

Nicoleta Negură a creat o colecție specială, in memoriam Răzvan Ciobanu: rochii diafane, lucrate din țesături naturale, mătăsuri și dantele franțuzești. Colecția a fost intitulată „SPHYNX”, după rasa felinelor pe care designerul le iubea atât de mult.

Monarh Design

Monarh Design a pregătit o colecție ce răspunde nevoii femeii moderne, care are în agendă atât evenimente mondene, dar și petreceri private.

Colecția se intitulează MONDEN, iar stilul chic-elegant abordează multiple piese vestimentare în non-culori. Pe alb sau pe negru, predomină volanele și materialele fluide.

Monarh Design este definiția creațiilor vestimentare de designer, care corelează calitatea materialelor, croiul impecabil, finețea și eleganța pieselor, cu bucuria de a trăi momentul și confortul de a purta un item vestimentar personalizat.

Text: Iulia Mirică