Dsquared: “Born in Canada, living in London, made in Italy”

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0apoza_catalina_dsquaredDsquared este un brand canadian, producator international de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, parfumuri si cosmetice. Gemenii Dean si Dan Caten sunt designerii si fondatorii acestei marci, nascuti in 1964 la Toronto. Inclinatia si pasiunea pentru moda i-a determinat sa urmeze o cariera in acest sens, astfel ca in 1983 au ales sa studieze la prestigioasa Parsons New School din New York, fara a o termina insa.

Perseverenti si constienti de potentialul lor creator, cei doi ajung la Milano, unde lucreaza pentru marele Giani Versace si brandul Diesel. Datorita profesionalismului si calitatilor artistice, in 1994 fratii Caten au reusit sa-si lanseze prima colectie destinata barbatilor si, in anul 2003, prima linie de lenjerie intima, iar succesul si faima internationala nu au intarziat sa apara.

 

Dsquared – un brand cu atitudine

Designul Dsquared este un melanj intre rafinamentul italian si nonconformismul canadian. Colectia de jeansi Dsquared este in topul preferintelor datorita designului original si inovator. Rochiile de seara marca Dsquared simbolizeaza o eleganta distinctiva. Stilul adoptat este un mix intre retro si modern. Creatiile elaborate, silueta structurala, exigenta materialelor folosite (tricotaje, denim, matase, dantela, broderii), asimetriile, taieturile indraznete, printurile geometrice, ornamentele complicate, combinatia spectaculoasa intre masculin si feminin si influentele rock sunt reperele estetice care diferentiaza stilul Dsquared.

Autenticitatea si spiritul inovator le-au adus fratilor Caten o serie de colaborari cu nume consacrate din muzica: Madonna si Britney Spears au purtat in turneele lor “Drowned World Tour 2001”, respectiv “Circus” costume semnate de faimosii designeri. Brandul a cunoscut succesul si prin linia de parfumuri, cele mai renumite fiind “Dsquared He/She Wood”, doua arome vibrante si cu o eleganta discreta.

Stilul lejer, dar sofisticat Dsquared se adreseaza unui public exigent, care iubeste libertatea, independent, tanar si mereu in pas cu moda. Printre clientii celebri care au imbratisat moda Dsquared se numara: Lenny Kravitz, Ricky Martin, Nicolas Cage, Bill Kaulitz, Naomi Campbell, Megan Fox, Justin Timberlake, Gabriel Aubry, Fergie, Christina Aguilera, Usher sau Kate Moss.

Dsquared este un brand de lux, care detine o retea extinsa de magazine la nivel mondial. Designerii Dean si Dan Caten, cei doi vizionari celebri, au primit numeroase premii si distinctii pentru meritele deosebite din intreaga cariera, printre care si “Men of the Year Breakout Design Award”, premiul “Golden Needle” si o stea a celebritatilor pe Walk of Fame din Canada.

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.luxemag.org

Credit foto: www.vogue.fr