“Educatia pozitiva: mediu fericit, resurse infinite”: editia a 5-a, speakeri internationali

Cea de-a cincea editie a Conferintei de educatie timpurie se va desfasura anul acesta in perioada 7-9 noiembrie, la Hotel Capitol din Bucuresti.  Evenimentul este organizat de de Fundatia Acorns, prin divizia de training First7 – Parents & Educators Coaching, cu scopul de a oferi acces la informatie profesionistilor care lucreaza cu copii de 0-10 ani:  educatori, invatatori, psihologi, pedagogi, asistenti medicali, supraveghetori si ingrijitori din crese si gradinite.

Tonica.ro sustine in calitate de partener media demersul organizatorilor, care isi propun sa ofere acces gratuit la conferinta personalului specializat din sistemul public de invatamant prescolar si primar.Invitati internationali

Tema conferintei de anul acesta este “Educatia pozitiva: mediu fericit, resurse infinite”, subiect ce va fi de catre specialisti in educatie timpurie cu renume international:

In cei peste 25 de ani de cariera, Helen O’Donoghue a contribuit la imbunatatirea sistemelor educationale din Malaezia, China, Vietnam, Franta, Olanda, Oman, Arabia Saudita, Elvetia si Marea Britanie. Helen O’Donoghue este expert in sisteme educationale internationale, a condus doua mari scoli si este pasionata de procesul de invatare a copiilor.

Alicia Blanco-Bayo, cercetator, scriitor si consultat in domeniul educatiei timpurii, a dezvoltat un model revolutionar de evaluare, bazat pe observare si implicarea activa a educatorului in activitatile din sala de clasa.

Prezentarea lui Helen Battelley, trainer specializat in dezvoltare fizica si in educatie timpurie prin miscare, va fi o pledoarie pentru implicarea activitatii fizice in procesul de invatare. Participantii vor afla cum pot fi determinati copiii sa faca mai multa miscare, dar si despre influenta mediului de acasa asupra procesului de invatare.

Mark Carter este cercetator si trainer educational. Sesiunea sa numita „Let’s go fly a K.I.T.E.”  isi propune sa atraga atentia asupra efectelor benefice pe care entuziasmul si atitudinea pozitiva le au asupra procesului de invatare.

 3 zile de training, strategii si idei de activitati

La finalul celor 3 zile de training, Valentina Secara, presedintele Fundatiei Acorns si initiator a numeroase proiecte de formare si sustinere a educatorilor, isi propune sa completeze setul de strategii oferite de trainerii internationali cu idei de activitati pentru un mediu de invatare armonios, sanatos si stimulant.

Personalul din sistemul public beneficiaza de acces gratuit, in limita locurilor disponibile. Reprezentantii gradinitelor si creselor private se pot inscrie pe baza unei taxe de participare. Pentru informatii si inscrieri, este necesar un e-mail la [email protected].

Eveniment este organizat cu sprijinul Camerei de Comert Româno-Britanice, Camerei de Comert Româno-Olandeze (NRCC), Omega House si al sponsorilor: Catena, Asociatia Armony Camp, Tonica, Raiffeisen Broker, Happy Tour, Estetiq Solutions, Camera Luminoasa, Imagine Art, Optiprint, Loredana Vasilescu., iar TONICA este si unul dintre partenerii media alaturi de Revista Mami, Revista Copii si Parinti, www.didactic.ro, www.suntmamica.ro, www.sfatulparintilor.ro, www.9vremparinti.ro, www.gangblog.ro, www.blogintandem.ro, www.sensotv.ro, www.tonica.ro

Eveniment sustinut de: Itsy Bitsy FM – Bucurie in familie

Text: Cristina Dudau