Dezvoltarea inteligenței matematice – Conferința de educație timpurie

În perioada 6-8 noiembrie, la Camera de Comerț și Industrie a României, va avea loc cea de-a VI-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie. Evenimentul organizat de Fundația Acorns, prin divizia de training First7 – Parents & Educators Coaching, se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli, precum și coordonatorilor responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale ale copiilor cu vârste între 0 și 10 ani. Accesul este GRATUIT pentru personalul din sistemul public de învățământ preșcolar și primar.6 specialiști britanici

Tema ”Tehnologie și dezvoltarea inteligenței matematice” va fi abordată pe parcursul celor 3 zile de eveniment de 6 specialiști britanici în educație timpurie, recunoscuți pentru contribuția la performanța unor instituții de învățământ prestigioase, din întreaga lume. Din sesiunile de training, cadrele didactice vor putea întelege mai bine nevoile de educație ale generațiilor actuale, își vor putea însuși strategii și seturi de activități ușor de aplicat la clasă, iar abordarea interactivă le va trezi entuziasmul și dorința de autodepășire, atât pe plan profesional, cât și personal.


Cei 6 experți în educație timpurie prezenți la Conferința de Educație Timpurie sunt:

Helen Battelley este consultant, antrenor, autor și speaker de renume internațional în domeniul dezvoltării fizice și mișcării în educația timpurie și primară. În cadrul conferinței de anul acesta, Helen va prezenta un seminar practic numit Maths Movers – cum să inspiri învățarea matematicii folosind mișcarea.

Martin Bailey este specialist în educație prin tehnologie și organizează ateliere pentru copii și sesiuni de formare a personalului din învățământ, cu scopul de a „aduce curricula la viață” prin utilizarea inovației. În sesiunea sa, va împărtăși o gamă largă de activități prin care copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani pot învăța ușor concepte legate de tehnologia informației și a comunicațiilor.

Anita Curtis este trainer și planificator calificat în domeniul educației timpurii. Energia și pasiunea cu care lucrează au făcut ca sesiunile ei să fie recunoscute pe plan internațional. În cadrul Conferinței de Educație Timpurie, Anita va împărtăși un set de idei, strategii  și soluții practice pentru a face matematica magică.

Will Hussey este unul dintre cel mai bine vânduți autori și vorbitori din domeniul educației. Specialistul în educație consideră că rolul educatorilor este de a stimula aspirațiile copiilor, talentele și pasiunile lor. În cadrul sesiunii de la București, Will va încuraja gândirea creativă a educatorilor prin activități fizice și spirit de aventură, pentru a crea un act educațional performant și plăcut.

Ali McClure este autor, profesor-instructor, consultant în educația timpurie, coordonator educațional pentru copiii cu nevoi speciale și mamă a trei băieți adolescenți. În cadrul Conferinței de Educație Timpurie, Ali va prezenta conceptul de Sticky Maths – învățarea care se lipește și va oferi exemple de activități practice care fac matematica memorabilă și semnificativă.

Pamela Mundy este consultant, speaker, autor reputat în domeniul educației timpurii și colaborează în calitate de expert internațional cu numeroase organizații internaționale. În viziunea acesteia, rolul școlilor este de a le asigura copiilor un mediu fără bariere, iar sesiunea sa va fi concentrată pe dezvoltarea abilităților de gândire creativă și pe învățare bazată pe cercetare și testare.

Pregătirea copiilor pentru succes

După ce edițiile anterioare au abordat subiecte precum: educația pozitivă, inteligența emoțională sau impactul mediului în procesul educațional, prin tema de anul acesta, organizatorii își propun să completeze pregătirea cadrelor didactice pentru formarea unor generații ce vor cunoaște succesul, atât pe plan profesional, cât și personal.

 ”Liderii viitorului au nevoie de o bază timpurie fondată pe o educație matematică de înaltă calitate, provocatoare și accesibilă. Pe lângă importanța sa în parcursul educațional, matematica de bază dezvoltă o serie de abilități necesare rezolvării problemelor de zi cu zi, precum gândirea logică și orientarea în timp și spațiu. La rândul lor, educatorii au nevoie să asimileze strategii moderne de predare, au nevoie de oportunități de stimulare a creativității în propunerile educaționale către copii. Conferința de Educație Timpurie încurajează lucrul în echipă, după o viziune și o abordare comună, și dezvoltă dorința de autodepășire.” Valentina Secară, director general Fundația Acorns și fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie.

Anul acesta și la Suceava

Anul acesta, pentru prima dată, Conferința de Educație Timpurie se organizează și într-un oraș din afara Bucureștiului, la Suceava, pe 9 noiembrie. Cu sprijinul Casei Corpului Didactic Suceava, al Inspectoratului Școlar Suceava și al Liceului Filadelfia vom oferi training gratuit unui număr de peste 250 de educatori din regiune. Sesiunile vor fi susținute de Anita Curtis și de Helen Battelley.

Despre First7:

FIRST7 Parents & Educators Coaching este primul centru pentru educație timpurie din România dedicat dezvoltării armonioase a copilului și oferirii sprijinului corespunzător educatorilor, părinților și celor implicați în procesul de creștere și educare a acestuia, de la naștere și până la 10 ani.

Prioritățile în activitatea de instruire a educatorilor și a personalului din creșe, grădinițe și școli includ utilizarea celor mai bune practici de lucru cu copiii, promovarea descoperirilor recente în domeniu și crearea unui mediu de învățare creativ, stimulant și armonios, care să înlăture barierele culturale și diferențele dintre copii.

Mai multe detalii despre programele de educație timpurie First7 puteți găsi pe www.first7.ro.

Parteneri: Catena, Apa Nova, Amos, Air France KLM, Borsec, Estetiq Solutions, VDM Rental, Avincis, Imagine Art, Optiprint, Camera Luminoasă, Selftrust Academy, Almaj Iordache, Napolact, Bistro Dorobanți, Ofin Consulting, Autonom, Familia Toneli, Camera de Comerț și Industrie a României.

Partener media principal: Itsy Bitsy

Parteneri media: Tonica, www.didactic.ro, www.suntparinte.ro, www.9vremparinti.ro, www.suntmamica.ro, Senso TV.