Eleganta aristocratica by Emilio Pucci

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0asd7Designul revolutionar Emilio Pucci evoca o poveste despre stil si feminitate absoluta. Originar din Napoli si fondatorul imperiului Pucci, Marchizul Emilio Pucci di Barsento s-a nascut in anul 1914, intr-o familie de aristocrati. Emilio a ajuns sa fie designer dintr-o intamplare, fericita as spune eu, el fiind un schior de performanta, pilot si cu o cariera in politica.

Cariera sa in industria modei i se datoreaza unui reporter de la celebra revista Harper’s Bazaar, pentru care Emilio a creat cateva articole sportive pentru iarna, aparute ulterior in publicatie, iar de aici si pana la celebritate a mai fost doar un pas… In 1949 avea sa se deschida primul magazin Pucci, in insula Capri, iar anul urmator a atins culmile succesului, prin prezentarea primei colectii la Paris.

 

Viziunea intuitiva Emilio Pucci revolutioneaza moda anilor ‘50

Anii ‘50 au insemnat apogeul carierei si recunoasterea internationala pentru Casa Pucci. Intr-o perioada caracterizata prin rigoare si discretie, designul lui versatil si lejer devenise un simbol al luxului casual. Femei legendare precum Jacqueline Kennedy sau Marilyn Monroe au fost cucerite de exuberanta stilului Pucci, devenind cliente fidele.

  

Designul Emilio Pucci – emotia unui stil emblematic

Emilio Pucci s-a impus in industria modei prin viziunea sa estetica si prin inovatie, promovand “capri pants” (pantalonii capri) esarfele din matase si imprimeurile distinctive. Eleganta absoluta si senzualitatea feminina simbolizeaza stilul Pucci. Imprimeurile sofisticate, decolteurile incitante, asimetriile, croiul ultrafeminin, taieturile provocatoare, drapajele, cromatica accentuata, tesaturile fluide si ornamentele fine sunt atributele care definesc stilul unic al designerului.

Emilio Pucci a fost premiat de-a lungul carierei cu numeroase premii, printre care si doua premii “Neiman-Marcus”, pentru intreaga cariera memorabila in industria modei. Dupa moartea creatorului, in 1992, casa a fost condusa de fiica sa Laudomia, iar in perioada 2002-2005, marele Christian Lacroix a fost Directorul de Creatie al brandului Emilio Pucci. In prezent, designerul casei este Peter Dundas, care a transpus brandul in contemporaneitate, mentinand linia succesului. Imperiul Emilio Pucci produce si o linie de incaltaminte, accesorii si parfumuri “Pucci Vivara” aparute in 1966 ce au facut inconjurul lumii. Tinutele sofisticate Emilio Pucci au cucerit celebritatile din intreaga lume: Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Zoe Saldana, Cheryl Cole, Jane Fonda sau supermodelul Bar Rafaeli si nu numai fac parte din clientela exclusivista a casei. Emilio Pucci este un brand international de lux, parte a grupului francez LVMH, prezent in peste 50 de tari din intreaga lume.

 

Text: Alexandra Lupu

Sursa: www.lifeinitaly.com

Cedit foto: www.vogue.fr