Elie Saab- “Vizionarul” rochiilor de basm

1a2aElie-Saab2Revolutionar, inovator, complex, original, elegant, opulent, acestea sunt atributele care definesc celebrul brand Elie Saab. Renumitul designer este de origine libaneza, nascut in Beirut la data de 4 iulie 1964. Inca din copilare a prezentat interes special pentru arta, transformat in pasiune si mai apoi intrun business, astfel incat la frageda varsta de 18 ani isi deschide propria casa de moda si isi lanseaza prima colectie, care s-a bucurat de un imens succes, moment care a marcat drumul catre celebritate.

O explozie de creativitate, coexistenta elementelor orientale si moderne imbinate perfect, au reusit sa puna in valoare talentul creator al lui Elie, bucurandu-se din plin de popularitatea si faima anilor ’80, devenit cunoscut pe plan international. Cu o cariera in plina ascensiune si un talent inegalabil, reuseste sa cucereasca  marile capitale ale modei, in anul 1998 prezentandu-si prima colectie de pret- a- porter la Milano si, mai apoi, la Paris.

 

Creatiile haute couture, desprinse din lumea basmului

Eleganta feminina, pusa in lumina de fiecare rochie semnata Elie Saab constituie laitmotivul colectiilor. Rochiile de mireasa Elie Saab sunt celebre in intreaga lume, ele fiind si linia de productie exclusivista a casei. Broderiile fine, materialele vaporoase, drapajele  asimetrice, subtilitatea cromatica, accesorizate cu bijuterii opulente, sunt elementele ce definesc  rochia de mireasa Elie Saab. Mixul colectiilor haute couture desemneaza orientarea stilistica prin linii excentrice, materiale somptuoase, croi indraznet, decolteurile adanci ale rochiilor debordand de senzualitate. Luxul debordant al rochiilor incadreaza tabloul de basm al creatiilor Elie Saab. Designul futurist, extrem de atragator pune in valoare feminitatea, gratia si latura romantica a fiecarei  doamne si domnisoare pasionata de moda si de Elie Saab.

1a2alie-Saab-Romantic-Wedding-Gowns-Style-Euterpe-4

Piesele Elie Saab-  absolut necesare la Hollywood

Majoritatea starurilor hollywodiene, Beyonce, Catherine Zeta Jones, Sarah Jessica Parker, Melanie Griffits, Halle Berry si nu numai, au manifestat o adevarata pasiune pentru creatiile ce stau sub semnatura Elie Saab, acestea fiind adesea observate facandu-si aparitia pe covorul rosu in tinutele celebrului designer. Succesul fulminant a fost atins in anul 2002, cand frumoasa Halle Berry a castigat Oscarul purtand  celebra rochie neagra Elie Saab. Tot intr-o creatie marca Elie Saab a fost incoronata si Regina Rania de Iordania.

Elie Saab este unul dintre cel mai bine cotati designeri de lux din intreaga lume, afacerea sa fiind extrem de profitabila, brandul creat de el reprezentand o companie  independent, in plina expansiune.

 

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.style.com, www.boutique1.com