Equestrian Chic la Chanel și look-uri Haute Couture

Dacă există un antidot pentru tot stresul și incertitudinea cu care ne confruntăm, acesta ar trebui să fie frumusețea esteticului. Și ce oferă colecțiile Haute Couture dacă nu un sentiment de evadare, fantezie și frumusețe? Acestea sunt cuvintele care descriu colecțiile de lux din cadru Paris Fashion Week.

Farmaciștii Catena recomandă crema de mâini Rilastil Repairing, un produs bogat în substanțe hidratante, nutritive și emoliente care ajută la repararea țesuturilor deteriorate și la hidratarea lor în profunzime.

Iată cele mai bune look-uri Haute Couture de la Paris Fashion Week:Alexandre Vauthier

Paiete strălucitoare, accesorii cu paiete și mărgele! Alexandre Vauthier a revenit pe podium după sezoane consecutive de spectacole digitale. Cunoscut cândva pentru locația sa emblematică din strălucitorul Grand Palais, designerul a schimbat lucrurile și a dus oaspeții într-o călătorie, într-o clădire în stil depozit de la periferia Parisului, cu muzică în plină expansiune care a făcut literalmente să vibreze încăperea. Cu toate acestea, strălucirea și glamourul nu au lipsit.

Chanel

Virgine Viard s-a asociat cu artistul francez Xavier Veilhan pentru a crea o adevărată pistă de echitație în Grand Palais, pentru că „referințele lui la constructivism îmi amintesc de cele ale lui Karl Lagerfeld” și „avangardele anilor 1920 și 1930”, contemporanii lui Coco Chanel, spune Virgine.

Christian Dior

Maria Grazia Chiuri a adus spectacolul Dior la Musée Rodin, amenajat cu tapiserii ale artiștilor Madhvi și Manu Parekh și realizate manual de Chanakya, un colectiv din India cu care designerul lucrează.

Schiaparelli

Indicând incertitudinea din ultimii doi ani, într-o scrisoare care însoțește colecția sa de couture din toamna 2022, Daniel Roseberry întreabă: „În ceea ce privește această Casă, ce înseamnă suprarealismul când realitatea în sine a fost redefinită?” Designerul a răspuns el însuși la această întrebare creând o colecție folosind o paletă restrânsă de nuanțe (doar negru, alb și auriu) și volum, dar de-a dreptul fantezist.

Alaïa

Azzedine Alaïa a fost un break ruler al podimurilor Haute Couture prin piese atemporale și sculpuri diafane.

Text: Iuaia Mirică

Foto: harpersbazaar.com, hepta