Erdem Moralioglu – detalii, flori, imprimeuri

Erdem-MoraliogluPiesele vestimentare semnate Erdem Moralioglu celebreaza printuri unice, culori elegante si taieturi precise. Este un impatimit al aplicatiilor florale, captivand astfel inimile sic ale femeilor de pretutindeni.

Printre persoanele publice care au ales tinute semnate de catre acest designer se numara Kate Middleton, Sarah Brown, surorile Olsen, Michelle Williams si chiar Sienna Miller la cea mai recenta editie a Globurilor de Aur. Hainele lui te metamorfozeaza pur si simplu, te educa in sensul bun al cuvantului si intotdeauna femeia ce ii poarta creatiile reuseste sa arate incredibil de bine, sa fie admirata de catre toata lumea. Cand este rugat sa vorbeasca despre el, Erdem spune ca are tendinta sa poarte aceleasi tipuri de haine in fiecare zi.Rafinamentul, specific lui Erdem Moralioglu

Erdem s-a nascut in Canada in anul 1976, dintr-o mama englezoaica si un tata de origine turca si s-a mutat in Londra in anul 2000 pentru a studia moda la Royal College of Art. Inca de mic Erdem si-a descoperit aceasta inclinatie catre lumea designului, a modei, cand desena pe marginile cartilor de matematica, iar ce incearca el astazi este sa faca femeile sa arate splendid si intotdeauna ia in calcul proportiile doamnelor si domnisoarelor pe care le imbraca. Designerul a avut ocazia de a lucra pentru Diane Von Furstenberg, pentru a-si forma mana, cum se spune. Trendurile nu sunt punctul lui forte si niciodata nu a fost interesat de ceea ce este sexy, nu cauta ca totul sa fie un boom. Vede fiecare colectie ca pe un nou capitol din viata sa iar eleganta, dulceata si rafinamentul pot caracteriza cu usurinta hainele sale.

Erdem Moralioglu: fuziune orientala

Desele sale calatorii in Istanbul l-au ajutat sa realizeze contrastul intre moda britanica si stilul oriental. A colaborat cu foarte multe branduri mari, printre care Swarovski, Taroni, Macintosh etc. Intotdeauna a realizat un mix puternic intre culori, o simbioza, iar rochiile de seara au fost vazute de foarte multe ori pe covorul rosu al multor evenimente cu stil. Rochiile sale sunt opulente, insa in aceeasi masura sunt scumpe. A castigat de-a lungul carierei sale mai multe premii, de care orice designer ar fi mandru, mai ales ca este tanar si mai are inca multe de demonstrat. Doar privind o rochie de-a designerului vei observa fuziunea dintre romantism si modernism. Ii place foarte mult sa lucreze cu elementele naturale si este de parere ca femeile ar trebui sa poarte ce le place si ce isi doresc. Experimenteaza, incearca tot timpul sa se reinventeze, sa nu cumva sa devina monoton, realizand show-uri extraordinare.

Ofera creatiilor sale acea „touch of magic”, femeia Erdem este o muza, insa face intotdeauna ceea ce isi doreste, are un fel de privire introspectiva, care poate patrunde dincolo de orice ziduri, materiale sau tesaturi. Prima colectie prezentata sub labelul sau a avut loc in anul 2005, viziunea sa este una focusata iar inspiratia ii vine de peste tot. Ramane sa vedem ce vor spune cartile de moda despre Erdem, insa orice am spune, startul sau este unul promitator.

{besps}/2013/Ianuarie/5/slide023|width=400|height=600{/besps}

 

 

 

Text: Ruxandra Raica

Foto: vogue.co.uk