Eveniment cultural OVIDIU – 2000 de ani de la moartea autorului Ponticelor, la Palatul Bragadiru

Miercuri, 20 decembrie, de la ora 16.00, la Palatul Bragadiru din Bucuresti, va avea loc premiera nationala a spectacolului de teatru „EGO SUM OVIDIUS”, de Ana – Maria Nistor, in regia lui Alex Nagy. Producatorul spectacolului „EGO SUM OVIDIUS” este TONICA Group pentru Fildas Art prin programul Catena pentru Arta.

Evenimentul cultural OVIDIU este o manifestare speciala, exclusivista, prilejuita de implinirea a 2000 de ani la moartea autorului Ponticelor. Marele poet latin Publius Ovidius Naso a fost considerat, alaturi de Horatiu si de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine. Nascut la Sulmona, in Italia, Ovidiu a murit la Tomis, Constanta de astazi, dupa un exil hotarat de imparatul Augustus, care a durat mai mult de opt ani.Distributie de exceptie

Din distributia spectacolului care va avea premiera miercuri seara fac parte actorii Cristian Iacob (Publius Ovidius Naso), Marius Bodochi (Caesar Octavianus Augustus), Carmen Ionescu (Livia), Meda Victor (Iulia), Ioana Barbu (Corina), Ionut Grama (Caius Maecena), Radu Micu (Messala), Eduard Carlan, Paul Radu, Andrei Bibire, Constantin Miluta Rotaru.

Muzica este semnata de compozitorul Stefan Elefteriu, miscarea scenica si coregrafia de Andreea Duta, scenografia (recuzita scena si costum) de Madalina Mocanu, iar costumele de Angela Smoaca Uhlov. Producator general este Corina Voicu, cea care semneaza si designul scenografic si de costum.

In cadrul evenimentului va avea loc un recital de harpa cu Roxana Moisanu (Opera Nationala Romana), o adevarata calatorie „in lumea romantica si controversata a poeziei maestrilor liricii antice: Horatiu, Virgiliu, Ovidiu”. Cu acest prilej va fi vernisata si expozitia internationala de grafica, in memoria poetului exilat la Pontus Euxinus, prezentata de Muzeul de Arta din Constanta.

Expozitia cuprinde lucrari ale unor artisti consacrati din tarile ce reconstituie „Drumul exilului” poetului latin Publius Ovidius Naso, de la Roma la Tomis  (Italia, Grecia, Bulgaria si Romania). Anul acesta, Muzeul de Arta din Constanta a organizat, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, cu suportul financiar al Consiliului Judetean Constanta, al Primariei Municipiului Constanta si al Fundatiei Fildas Art, prin programul Catena pentru Arta, expozitia internationala Bimilenar Publius Ovidius Naso (48 a.Ch. – 17 p.Ch.) – Drumul exilului, un omagiu adus poetului Ovidiu prezentat in orasele cheie care au marcat destinul poetului refacand astfel drumul exilului pe care l-a parcurs.