Femei care au revolutionat domeniul frumusetii

Femei care au revolutionat domeniul frumusetiiFrumusetea si moda merg mana-n mana. Make-up artistii creeaza tot timpul lookuri noi si hot in backstage-ul fiecarei prezentari de moda, astfel incat sa se potriveasca intru totul cu hainele prezentate pe catwalk. Femei frumoase, puternice, hotarate au pus bazele propriilor companii, website-uri si a unor produse revolutionare, special create pentru nevoile doamnelor si domnisoarelor.Estée Lauder

Inspirata de unchiul sau chimist, Estée a lucrat la inceput alaturi de acesta si combina lotiunile si cremele destinate ingrijirii pielii. In 1953, a creat primul parfum care se numea Youth Dew, unul mai putin obisnuit, deoarece putea fi folosit si ca ulei de baie. Creand si alte produse la fel de interesante, succesul nu s-a lasat asteptat. „Nu am lucrat nicio zi din viata mea fara sa vand ceva. De fiecare data cand cred in ceva, cred cu adevarat”, declara Estée Lauder.

Bobbi Brown

La 58 de ani, Bobbi este cunoscuta datorita liniei sale de produse de make-up si a celor opt carti scrise. In anii ’80, le invata pe femei cum sa se machieze natural. A studiat machiajul de teatru, iar, in anii ’90, linia sa numita Essentials a simplificat vietile femeilor cu ajutorul a 10 nuante de ruj si a catorva tonuri de fond de ten in varianta stick. La sfarsitul lui 2015, brandul Bobbi Brown a deschis un magazin intr-un mall bucurestean.

Laura Mercier

Numele Laurei Mercier este sinonim cu machiajul perfect. La 17 ani, Laura a inceput sa se pregateasca intens in acest domeniu in Franta, apoi s-a mutat la New York si a facut parte din echipa Elle − Statele Unite. A lucrat pentru numeroase reviste si campanii si insasi Madonna a angajat-o ca make-up artist. Mercier a lansat linia de produse care-i poarta numele in 1996, produse destinate frumusetii naturale si tenului fara cusur.

Pat McGrath

Pat McGrath este unul dintre cei mai influenti make-up artisti din lume. Desi nu are pregatire in domeniu, a colaborat cu designeri precum John Galliano si Jil Sanders pentru a le crea lookuri de editorial si a devenit cunoscuta datorita combinatiilor indraznete. Sustine tinerele talente si le ofera acestora oportunitatea de a lucra alaturi de ea la cele mai importante evenimente de moda.

Charlotte Tilbury

Make-up artistul britanic a lucrat cu Kate Moss, Mario Testino, Tom Ford, Gisele Bündchen. Insa influenta sa trece dincolo de granitele lumii fashion. Si-a lansat propriul canal de YouTube in anul 2012 si l-a transformat intr-un cult dedicat femeilor de toate varstele. Un an mai tarziu, si-a lansat si propria linie de produse.

Michelle Phan

Michelle Phan are si ea propriul canal de YouTube si este o persoana influenta in acest domeniu. Materialele sale video au starnit o revolutie pe internet si o multime de alte site-uri, bloguri si reviste o citeaza si discuta despre continutul sau video. A colaborat cu Lancôme si L’Oréal si are mai mult de opt milioane de abonati.

Sally Hershberger

Sally este regina coafurilor celebritatilor de la Hollywood, iar, cand si-a deschis primul salon, cerea nici mai mult, nici mai putin de 600 de dolari pe o tunsoare. In scurt timp a ajuns, dupa cum spuneam, regina coafurilor perfecte, dar si scumpe, si si-a lasat amprenta asupra lookului lui Meg Ryan.

Text: Ruxandra Dumitrescu