Femei extraordinare ale secolului XXI

Femei extraordinare ale secolului XXIFemeile extraordinare ale secolului XXI sunt femeile acestui secol, acelasi secol in care traim si noi. Poate ca nu sunt la fel de cunoscute precum vedetele de peste Ocean, dar sunt femei care au realizat lucruri extrem de importante pentru omenire si au demonstrat ca atunci cand iti doresti ceva, poti sa reusesti indiferent de obstacole. Asadar, sa trecem in revista cateva dintre cele mai importante femei ale lumii carora le putem admira indarjirea si reusitele.

 Shirin Ebadi

Avocata de origine iraniana Shirin Ebadi, care a fost recompensata cu Premiul Nobel pentru Pace in ceea ce priveste apararea drepturilor omului in tara ei, este de respectat pentru ca a luptat in permanenta impotriva regimului politic islamic dupa revolutia din 1979. Cartea sa, in care povesteste despre sacrificiile personale in scopul de a proteja copiii oropsiti de soarta si femeile, i-a adus o multime de aprecieri, faptele sale fiind rasplatite, asa cum aminteam mai sus, cu un Premiu Nobel.

 

Regina Rania a Iordanului

Pe langa faptul ca este una dintre cele mai frumoase femei din lume, este si una dintre cele mai influente personaje ale lumii arabe. Regina Rania este o activista convinsa in ceea ce priveste popularizarea educatiei si a fost implicata in initiative de responsabilizare si alfabetizare a femeilor. Prin intermediul unui canal personal de YouTube in care si-a expus aceste initiative, Rania a devenit extrem de populara, nu doar printre tinerii din tarile islamice, ci si la nivel mondial. In plus, este si un fashion icon.

 

Christiane Amanpour

Din dorinta de a se afla in punctele fierbinti, periculoase si controversate, dar si ca urmare a punctului sau de vedere in ceea ce priveste politica Orientului Mijlociu, Christiane Amanpour, jurnalist CNN si consultant, a primit numeroase critici. Evenimentele la care a participat, dar si personalitatile pe care a avut ocazia sa le intervieveze de-a lungul anilor i-au adus si numeroase aprecieri. Nascuta in Anglia si crescuta in Teheran, Christiane este un model de ASA DA, o femeie puternica, pe care nimeni si nimic nu o poate dobori.

 

Indira Nooyi

Indira este CEO-ul PepsiCo si a fost nominalizata in numeroase randuri ca fiind una dintre cele mai puternice femei din lume. Anul acesta se afla pe locul 13 in lista intocmita de o revista de renume in acest sens. In anul 2008 a fost numita unul dintre cei mai buni lideri de business din America si a contribuit la cresterea si popularizarea mai multor branduri americane. Povestea unei indience care ajunge sa cunoasca succesul in America…

 

Cristina Fernandez de Kirchner

Cristina este prima femeie presedinte a Argentinei si a condus tara intr-un mod remarcabil intr-o perioada de haos si boom economic. Argentina a inregistrat cea mai rapida crestere economica cu Fernández presedinte. Totusi, gurile rele spun ca nu contribuie la eradicarea coruptiei si ca nu face fata problemelor de somaj si saracie. Continua sa fie o figura politica importanta.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu