Femeile care poarta fusta la locul de munca au mai mult succes in afaceri

1a3aa020sbFemeile care poarta fusta la locul de munca lasa o impresie mai buna si pot obtine mai usor o promovare, conform ultimelor cercetari in domeniu. Profesorul Karen Pine, de la Universitatea Hertfordshire, care a si condus de altfel acest studiu, a tinut sa spuna ca studiile realizate de el si de echipa sa contrazic studiile anterioare care au sugerat ca femeile ar trebui sa se imbrace barbateste la locul de munca pentru a fi promovate.

Oamenii de stiinta au aratat poze cu femei imbracate in costume office formate din pantaloni si sacou si in fusta si sacou unui grup de 300 de persoane. Desi costumele au fost din acelasi material, aceeasi culoare, singura diferenta a fost ca in fusta formele femeilor sunt puse mai mult in evidenta.

 

Dupa ce au vazut pozele, participantii au declarat ca femeile care poarta fusta par a fi mai increzatoare, mai de succes si mult mai puternice decat femeile imbracate in pantaloni si sacou.

In urma studiului, s-a constatat faptul ca femeile care poarta fusta la locul de munca sunt in avantaj din toate punctele de vedere fata de celelalte femei.

“Rolul fundamental pe care o rochie il joaca in crearea unei impresii pozitive nu poate fi subestimat”.

“Femeile trebuie sa mentina un echilibru intre profesionalism si atractivitate. Costumele office care contin fusta si sacou pot atinge acest echilibru, fara a face ca doamnele sa devina provocatoare”, a ad?ugat profesorul Karen Pine, pentru Daily Mail.

 

Text: Andreea Popescu