Femeile, mai suspicioase în social media

Atunci când vine vorba despre social media, femeile și adulții tineri sunt mai suspicioși în alegerea prietenilor. Comparativ cu bărbații, conform unui nou studiu referitor la rețelele sociale.

Potrivit raportului publicat de Pew Research Center, două treimi dintre utilizatorii de internet cu cont pe rețele sociale, iar 63% și-au șters „prietenii”.Butonul unfriend, prietenul femeilor

Mai mult de atât, 19% dintre femei și adulții tineri sunt cei care apasă butonul „unfriend” cel mai des. Iar 67% dintre femeile care au un profil au declarat că au șters oameni din lista lor de prieteni. Comparativ, doar 58% dintre bărbați au făcut acest lucru, a raportat ABC News. Deloc surprinzător, adulții tineri (cei între 18 și 29 de ani) șterg mult mai multe date de contact Iar utilizatorii între 30 și 49 de ani sunt mai conservatori cu lista lor de prieteni.

Mai mult preț pe privacy

Femeile sunt mult mai agresive cu lista lor de prieteni, spune studiul. De asemenea, ele sunt mult mai stricte atunci când vine vorba de protejarea informațiilor pe site-urile sociale. Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de rețele sociale, respectiv 68% dintre femei, spun că profilul lor principal este setat la „privat”. Astfel încât numai prietenii lor pot vedea informațiile pe care le împărtășesc. În timp ce doar 48% dintre bărbați aleg această metodă.

Unii caută alții așteaptă

Pentru că sunt diferiți, bărbații și femeile sunt interesați de aspecte diferite în social media.

Astfel, de găsirea prietenilor vechi pe Facebook sunt interesate cu precădere femeile, 70% declarând că utilizează rețeaua de socializare în acest scop. Tot ele vor să păstreze legătură cu prietenii (88%) prin intermediul Facebook-ului, dau Like mai des (40%) și găsesc în media tradițională o sursă de informații despre brand. 

De cealaltă parte, bărbații sunt interesați să-și facă prieteni noi pe Facebook (36%) și să se promoveze (28%), iar pentru a află informații despre branduri ei preferă să între pe forumuri.

Vezi aici Cum să combați oboseala cauzată de Zoom

Text Cristina Dudău