Festival de muzică, anulat pentru a doua oară consecutiv

Renumitul festival de muzică din Marea Britanie, Glastonbury, este anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei cu coronavirus.

Organizatorii au anunțat trista veste prin intermediul platformei de Twitter. “În ciuda eforturilor noastre de a mişca pământul, a devenit clar că pur şi simplu nu vom reuşi să facem festivalul să aibă loc anul acesta. Ne pare rău să vă dezamăgim pe toţi. Suntem foarte încrezători că putem livra ceva cu adevărat special pentru noi toţi în 2022!” au adăugat aceştia,” au anunțat reprezentanții de la Glastonbury.

Evenimentul este cel mai mare din lume, de acest gen. Anual, în cele 5 zile de festival participau peste 200 de mii de persoane. În 2020, organizatorii aceluaiși festival au făcut primii anunțul că acesta nu va mai avea loc, drept urmare, cei din idustria muzicală se tem ca nu cumva și alți organizatori să le urmeze exemplul.

La fel și ca la alte festivaluri de anvergură, pentru a nu pierde publicul, nici festivalul Glastonbury nu va returna banii de bilete. Pe baza biletelor cumpărate anterior, cumpărătorii vor putea să participe la următoare ediție a evenimentului, oricând aceasta va avea loc.

Anual, la Glastonbury Festival participă aproximativ 200 de mii de oameni, primind astfel o acoperire extinsă în presa scrisă şi pe TV.  Majoritatea staff-ului este voluntar, ajutând astfel festivalul să strângă milioane de lire pentru diferite organizații de caritate.

Festivalul din 2020 ar fi trebuit să aibă loc pe 28 iunie la Pyramid Stage în Pilton, Somerset.

Vezi AICI mai multe! 

Text: Bettina Cristea