Festivalul Glastonbury şi lansarea “No Time To Die” amânate din cauza coronavirusului?

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Marea Britanie, Glastonbury, programat să aibă loc la începutul lui iunie și la care sunt așteptați în jur de 200 000 de oameni, s-ar putea să nu se mai aibă loc. Nici festivalul anual de muzică electronică, Ultra Miami, nu se mai ţine, au anunţat azi organizatorii.

Lansarea următorului film din seria “James Bond”, intitulat “No Time To Die”, programat să intre în cinematografe pe 2 aprilie, a fost amânată pentru luna noiembrie, au anunţat producătorii peliculei prin intermediul unui mesaj publicat pe contul oficial de Twitter. “Filmul va fi lansat în Marea Britanie pe 12 noiembrie 2020, iar lansările din celelalte ţări urmând să aibă loc la date ulterioare, inclusiv lansarea din Statele Unite, pe 25 noiembrie 2020”, au anunţat producătorii francizei.

Citeşte mai multe despre ultimul film din seria James Bond!

Pe lângă multitudinea de concerte amânate, precum cel al lui Mariah Carey din Hawaii, al lui Mabel din Italia sau Khalid, Green Day, Avril Lavigne şi Stormzy, din Asia, multe alte evenimente de anvergură, din lume, au fost amânate din cauza virusului COVID -19.

Aşadar, virusul care a produs panică în întreaga lume, aduce după sine  pierderi materiale însemnate vedetelor, care se văd nevoite să-și anuleze pe bandă rulantă turneele sau filmările. Tom Cruise, de exemplu, a fost nevoit să amâne filmările pe care le avea în Veneţia pentru „Mission: Impossible 7”, din această cauză.  

Târgul de carte London Book Fair, care trebuia să înceapă săptămâna viitoare și la care erau așteptați sute de autori din întreaga lume, alături de mii de fani, a fost anulat azi. De asemenea, nici derularea maratonului de la Londra, din 26 aprilie, nu este 100% sigură.

În acest context, ieri s-au închis toate şcolile din Italia, campionatul de fotbal din Peninsulă şi evenimentele sociale au fost întrerupte până în aprilie.Despre Festivalul Glastonbury

Glastonbury Festival ţine 5 zile şi, pe lângă muzica contemporană, festivalul găzduiește trupe de dans, comedie, teatru, circ, cabaret și alte arte. Anual, artiști cunoscuţi de pop și rock alături de mii de alții mai mici, performează aici. Ei realizează diferite video-uri din cadrul festivalului şi îşi lansează diferite piese.

Anual, la Glastonbury Festival participă aproximativ 200 de mii de oameni, primind astfel o acoperire extinsă în presa scrisă şi pe TV.  Majoritatea staff-ului este voluntar, ajutând festivalul să strângă milioane de lire pentru diferite organizații de caritate.

Festivalul din 2020 ar fi trebuit să aibă loc pe 28 iunie la Pyramid Stage în Pilton, Somerset.

Vezi cine sunt artiştii care trebuiau să concerteze la festival!

Cum afectează coronavirusul economia mondială

Turismul a fost direct lovit de extinderea coronavirusului în toată Europa. După izbucnirea epidemiei de Covid-19 în nordul Italiei, guvernul de la Roma se așteaptă la pierderi economice masive, turismul reprezentând 13% din PIB-ul Italiei.

Economiștii spun că în afară de turism, pe termen lung, și consumul va fi afectat. În ţară, există deja mulți oameni care evită ieșirile la restaurant, în mall-uri sau la alte evenimente publice.

Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, a povestit într-un interviu pentru presa franceză despre o încetinire a economiei mondiale din cauza coronavirusului.

Căderea economiei Chinei şi închiderea fabricilor sale are impact asupra creşterii economice în China în primul trimestru al lui 2020, însă şi impactul asupra comerţului şi pieţelor internaţionale este unul major.

Pentru România, China este al șaptelea partener comercial, reprezentând 5,3% din totalul importurilor româneşti. Răspândirea coronavirusului afectează business-urile locale care importă din această ţară. Cele mai afectate afaceri sunt cele care importă telefoane, mașini și echipamente electrice.

Deja semnele recesiunii globale sunt foarte clare, cel mai vizibil semn fiind scăderea sub 2,5% a creşterii economice globale, conform datelor FMI.

Află mai multe despre virusul care a speriat o lume întreagă de aici!

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images