Cum să îi ajuți pe ceilalți, deși este o perioadă de izolare

Dacă în prima parte (click aici) am alcătuit o listă cu ce poți face în izolare pentru tine, iată una și despre cum să îi ajuți pe ceilalți.Dă o mână de ajutor unui vecin în vârstă sau unei rude

Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în aceste momente, așa că oferă-te să le faci piața sau să le achiziționezi medicamentele de la farmacie. Dar, să nu uiți de distanțarea socială atunci când o faci.

Trimite unui prieten un cadou

Trimite cuiva drag un cadou drăguț doar pentru a le aminti că te gândești la ei, în special unul care ar putea fi de folos în perioada de pandemie. Nu trebuie să mergi la oficiul poștal sau la vreun centru de curierat, cumpără ceva online și trimite-l la adresa prietenei/ prietenului.

Apeluri video cu cei dragi

Pentru că deja ne-am obișnuit cu statul în casă și ai devenit singuratic/ă, tehnologia vine în ajutorul nostru. Programează un apel video de grup cu prietenii sau familia pentru a verifica cum le merge. De asemenea, poți organiza printr-un apel video seri de filme, cina sau chiar jocuri interactive.

Ajută pe cineva care nu poate lucra remote

Sunt persoane ale cărora job-uri nu se pot realiza remote, așa că dacă știi pe cineva în această situație ajută-i cum poți. De exemplu, ai putea sa le pregătești cina sau să faci diferite activități casnice pentru ei.

Donează sânge

Bineînțeles, trebui să îndeplinești condițiile clinice pentru a dona sânge. Și ține cont că, COVID-19 nu prezintă riscuri cunoscute pentru donatori, în timpul procesului de donare.

Scrie bilete drăguțe, prietenilor

Nu există nimic mai semnificativ decât o carte sau o scrisoare de la cineva pe care îl iubești. Petrece câteva momente pentru a scrie pe o foaie ce simți pentru prieteni și familie, iar cu prima ocazie înmânează-le.

Iulia Mirică