Ce să faci când ești în izolare

 

Trăim vremuri ciudate acum. Asta e sigur. Există o mulțime de incertitudini și necunoscute în ceea ce privește situația actuală și poate fi foarte greu să rămâi calm și concentrat pe alte lucruri atunci când ești inundat de știri, postări de pe rețelele sociale și texte de la prieteni și familie. Se pare că tot ce citești, urmărești și auzi este despre coronavirus. Deși este important să rămâi la curent cu ceea ce se întâmplă în lume acum și cu ce poți sau nu face. De asemenea este crucial să ai grijă de tine și de cei dragi.

Doar știind că ai pe cineva cu care să comunici poate face diferența în astfel de situații precum cea pe care o trăim acum. Așadar, pentru a te ajuta să treci peste o nouă perioadă de izolare, am compilat o listă de idei de auto-îngrijire pe care le poți face pentru tine sau cei dragi. Ne ajută să ne amintim că suntem cu toții împreună în acest sens. Ai vreo idee sau sugestie? Ne-ar plăcea să o auzim.  1. Meditează

Meditația poate ajuta la combaterea simptomelor de anxietate și depresie, poate stimula starea de spirit și, de asemenea, reduce stresul. Fă din meditație parte din rutina zilnică și alocă câteva minute pentru a închide ochii și a respira. Există o mulțime de aplicații de meditație pe care le poți descărca pentru începători.

  1. Uită-te la ceva care te face să râzi

Oprește știrile și caută ceva care te face să râzi. Ar putea fi un show de stand-up de pe Netflix sau un videoclip amuzant pe YouTube sau Intragram. Râsul este cel mai bun medicament, nu-i așa?

  1. Mișcare

Dacă stai o perioadă de timp acasă, uiți să te ridici și să te mai deplasezi din când în când.  Alege un moment al zilei pentru a face mișcare cu un antrenament acasă sau nu uita să te ridici și să te întinzi la fiecare 30 de minute.

  1. Deschide acea sticlă de vin

Știi tu, acel vin pe care l-ai primit cadou și îl păstrezi pentru o ocazie specială. Nu e tocmai ocazia specială la care te-ai fi gândit, dar folosește această perioadă pentru a te bucura de micile plăcerile.

  1. Fă o baie

Nu există nimic ca o baie relaxantă care să te facă să te simți un pic mai liniștit și revigorat. Și dacă nu ai o cadă, funcționează și la duș.

  1. Pauză de la Social Media

Indiferent dacă este pentru o oră sau pentru întreaga seară, luarea unei pauze de la scroll-ul nesfârșit de pe Instagram, Twitter și Facebook ar putea să îți ofere liniște sufletească. Este minunat să fii la curent cu ceea ce se întâmplă în acest moment, dar uneori auzirea abordării tuturor subiectului poate deveni un pic copleșitoare și poți coborî într-o gaură de iepure de îngrijorare și disperare

  1. Scrie în jurnal

A-ți pune gândurile pe hârtie te poate ajuta săprocesezi și să-ți eliberezi sentimentele. Poți scrie despre griji și observații, și de asemenea despre lucrurile pentru care ești recunoscătoare în acest moment.

Insanatosirea, mai rapida daca tii un jurnal

  1. Plimbare pe afara

Dacă poți, ieși afară și fă o plimbare. Sau ieși afară în curtea din spate sau în balcon pentru a te bucura de aer curat. Amintește-ți doar că dacă mergi afară, ar trebui să păstrați în continuare distanța față de ceilalți și să porți masca îndiferent de spațiul în care te aflii.

  1. Citește o carte sau ascultă un podcast

Ce modalitate mai bună de a-ți lăsa lua gândul de la ce se întâmplă în lume decât să te pierzi într-o carte (indiferent dacă este nouă sau preferata ta) sau un podcast interesant?

  1. Ține-te de rutină

Doar pentru că situația nu este normală în acest moment, nu înseamnă că rutinele de zi cu zi trebuie să fie complet schimbate. Ține pasul indiferent dacă este vorba de rutina de îngrijire a pielii, îngrijirea părului sau chiar curățenia sau gătitul. Respectarea obiceiurilor zilnice poate aduce o anumită normalitate zilelor.

text: Iulia Mirică