Festivalul Brazilor de Crăciun, susținut şi în acest an de Catena, a stabilit un nou record de generozitate: 820.000 de euro

Festivalul brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun, evenimentul caritabil anual organizat de Salvați Copiii România şi susținut de Catena, a doborât un nou record în privința fondurilor colectate pentru accesul egal la educație al copiilor defavorizați: 820.000 de euro.

Cei 20 de brazi scoși la licitație în cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun 2022, adevărate opere de artă unicat, concepuți și donați de către designeri și artiști celebri din România, au fost adjudecați în beneficiul copiilor cărora le sunt destinați banii colectați.

Grupul Fildas-Catena a contribuit la adjudecarea mai multor brazi licitați în cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun. Unul dintre cei mai râvniți a fost „Povestea spiridușilor de Crăciun”, creat de Ștefania Mircea și Salvați Copiii România, care a fost câștigat, printr-o contribuție comună, de Catena împreună cu Renovatio, Kaufland România, BCR, Sephora România, Lidl România, UNTOLD, PEPCO România și Tonica Group.

Povestea Spiriduşilor

De asemenea, una dintre creațiile-vedetă ale serii, bradul realizat de Doina Levintza, intitulat „Copacul vieții”, a fost adjudecat de Catena.

Copacul vieţii

O altă lucrare câștigată de Catena a fost bradul realizat de Lemon Interior Design & Summer Well, intitulat „Eu sunt tu, iar ei sunt noi” și care a fost expus în farmacia Catena din Piața Unirii din Capitală, unde poate fi admirat de oricine dorește.

Festivalul Brazilor de Crăciun
Eu sunt tu, iar ei sunt noi

Evenimentul caritabil organizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României a avut o misiune și mai dificilă: garantarea accesului la educație pentru copiii aflați în risc fie din cauza sărăciei, fie din cauza războiului din Ucraina, care a dislocat milioane de copii și i-a obligat să se refugieze departe de casele și școlile lor.

Festivalul brazilor
Bradul trainic, creat de Gheorghe Fikl & artMoves

„An de an, Festivalul Brazilor de Crăciun ne aduce confirmarea că resursa cea mai de preț a unei societăți este solidaritatea socială. Am început anul sub semnul acestei solidarități exemplare, cu românii veniți la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a ajuta, și îl încheiem cu o lecție formidabilă de generozitate. Tradițional, Festivalul Brazilor de Crăciun este dedicat accesului la educație pentru copiii vulnerabili, pentru că educația este temelia fără de care o societate nu funcționează”a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Festivalul Brazilor de Crăciun
VOLTA, creat de Mihai Popescu & Twins Studio

Catena este prin tradiție Sponsor Diamond al Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, un spectacol al binelui și al solidarității.

De-a lungul celor 21 de ediții anterioare, prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun au fost colectate fonduri în valoare de peste 7 milioane de euro, iar 144.627 de copii din medii sociale precare au primit ajutor pentru integrarea socio-educațională.

Salvați Copiii România derulează și construiește de 32 de ani programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copiilor din România.