Fiecare dintre noi cauta sa fie fericit

GDaniel: Ma numesc Daniel, am 45 de ani si am fost casatorit de trei ori. In toate casniciile am dat GRES! Nu stiu ce sa mai cred! Am EU o PROBLEMA? La inceput, totul e minunat, dar in cativa ani totul se destrama. Aveti vreo RETETA A CASNICIEI  FERICITE? Stiu ca si dumneavoastra ati fost casatorita de 2 ori si ambele casnicii au fost reusite… Ma puteti ajuta?

 

Cezara Dafinescu: Draga Daniel… Fiecare dintre noi cauta sa fie fericit. Dar cum spunea BUDDHA, “FERICIREA NU DEPINDE DE NIMIC SI DE NIMENI EXTERN PERSOANEI”. Cheia fericirii salasluieste in  interiorul  fiecaruia dintre noi. “FERICIREA ESTE O OBISNUINTA  SAU REZULTATUL  MAI MULTOR  OBISNUINTE”, cum spune ARISTOTEL. Fiecare casnicie e o sansa de fericire a doua suflete. Am citit insa de curand ceva ce cred ca te va ajuta in a intelege mai mult femeia si poate asa vei afla daca si cand ai gresit. SUCCES!

 

FEMEIA

 

Femeia pe care tocmai vrei s-o intrebuintezi a fost facuta din iubire si de aceea nu poate functiona fara acest combustibil. Ai grija sa-i faci mereu plinul.

 

Daca o iei in brate, nu uita sa repeti constant gestul. Reactioneaza la fel de minunat la sarutari si mangaieri, ba chiar la cuvinte calde si simple.

 

Cand e trista, incearca sa o faci sa zambeasca. Daca nu stii cum, fa dragoste cu ea, va avea apoi cel mai frumos zambet.

 

Nu lovi niciodata o femeie, caci vei inceta sa mai fii barbat si vei deveni o jigodie, chiar si pentru copiii tai. Ei nu vor uita niciodata ca ai batut-o pe mama lor…

 

Femeile, chiar si cele mai sofisticate, au bucurii dintre cele mai simple – o floare, chiar si una salbatica, le da atatia fiori cat un barbat nu poate intelege… Sa nu uiti de ziua ei, de 1 Martie sau de 8 Martie, de ziua casniciei , dar, neaparat, macar o data, intr-o zi oarecare, din banalul motiv ca ti-e draga… joia asta, nu uita sa-i duci o floare, poate chiar pe cea care-i place ei, nu cea pe care ai gasit-o la coltul strazii…

 

Iubeste-o dimineata si vei fi si tu fericit. Abia pe la ora pranzului iti vei da seama de ce-ti merg toate atat de bine si de ce abia astepti sa ajungi din nou acasa, chiar si dupa ani buni impreuna.

 

Nu intra peste ea in baie si nici n-o pandi cand se aranjeaza. Cele mai multe femei prefera sa le vezi doar in varianta finala. Respecta-le misterul si induiosatoarea grija de a straluci pentru tine.

 

Nu uita niciodata ca femeia are nevoie sa-i spui cat e de frumoasa, cat iti e de draga si cat de tare-ti lipseste. Pe ea, cuvintele calde o fac si mai frumoasa, iar faptele frumoase o fac si mai calda…. Cu atat de putin poti face atat de multe, in primul rand pentru tine.

 

Nu te ingrijora ca piesele din care e facuta femeia se mai deterioreaza si isi mai schimba aspectul. Doar unele pot fi inlocuite, insa e preferabil sa observi ca si piesele tale suporta exact aceleasi transformari….

 

Respecta-i familia, prietenele bune si colegii de serviciu. Armonia se instaleaza mai ales atunci cand esti primul care o practica. Cu cat esti mai sociabil si mai placut de lumea din jurul ei, cu atat vei fi mai iubit si mai respectat.

 

N-o transforma in sclava ta, chiar daca ea iti face cu dragoste si mancare, si masaj la picioarele obosite si… lista de cumparaturi. Da-i o mana de ajutor, uimeste-o gatind macar un mic dejun, fa-i un ceai de iasomie si da-i suvita de pe frunte deoparte, ca sa-i vezi ochii dragi.

 

N-o umili si n-o jigni niciodata, mai ales in public sau de fata cu copiii – nu vei face decat sa fii din ce in ce mai putin barbat, din ce in ce mai putin inteligent si din ce in ce mai departe de iubire…

 

Scoate-o in oras, la masa, macar din cand in cand. Se va topi uitandu-se in ochii tai, chiar si atunci cand tu vei trage cu coada ochiului la alta.

 

Nu rade de pasiunile ei ciudate. Asa par si ale tale, doar ca tu ai mereu norocul sa fii inteles si apreciat pentru ele.

 

Nu-i spune ca s-a ingrasat, mai bine propune-i sa alergati impreuna.

 

Daca ai prietene femei, asigura-te ca-ti respecta sotia sau iubita si ca nu reprezinta vreo panica pentru ea. Nu cultiva samanta de scandal, caci din ea ies cele mai de neucis buruieni.

 

Nu o mai compara cu mama ta sau cu alte femei din viata ta – in fiecare femeie care te-a iubit sau te iubeste ai fost si tu altul.

 

Nu-i strica bucuriile marunte – exact din ele se incarca si, fara sa stii, din energia ei te incarci si tu.

 

Ascult-o cand vrea sa te intrebe, cand incearca sa te cunoasca si sa te inteleaga – atunci te iubeste cel mai mult, desi pentru tine pare invers in acel moment.

 

N-o inlocui cu alta pentru o ora de placere. Inlocuieste in tine partea ticaloasa cu una virtuoasa si te vei simti mai bine decat in ora aceea… Cand vrei sa pleci de tot, pleaca hotarat, nu te tot intoarce, caci ranesti grav un suflet, nu doar o femeie.

 

Femeia functioneaza perfect cand o iubesti perfect. Cand nu-ti mai place cum functioneaza, sigur i-ai facut ceva nepotrivit chiar tu, iubirea vietii ei.