Fifty shades of Grey: de la A la Z

fifty-shades-of-greyArticol structurat in 3 parti. La fel ca si cartea Fifty Shdes of Grey, best-seller la nivel mondial. Iata totul despre carte si film, de la A la I, in prima parte. Reveniti si maine pentru continuarea alfabetului.

AAnastasia Steele

Protagonista cartii scrise de EL James- o virgina inocenta de 21 de ani, care este atrasa in fascinantul univers intunecat al lui Christian Grey, un miliardar cu tendinte sado-masochiste.

B

BDSM

BDSM este prescurtarea din engleza “Bondage, dominance, sadism, masochism” si include practici sexuale intre dominant si submisiv, mai exact dominanta si subordonare, corelate cu exercitii sexuale care cuprind lovituri, incatusare, schimb de roluri etc.

C

Celebritati care adora trilogia Fifty Shades of Grey

Au devenit fane declarate Selena Gomez, Charlize Theron, Eva Longoria, Kristen Stewart… si asta e doar lista scurta.

D

Dominantul Grey te invata ca…

  1. Intr-o relatie de tip dominant/submisiv puterea cea mai mare o are de fapt cel care se subordoneaza, si nu invers, pentru ca el poate decide cum si in ce circumstante se desfasoara orice act sexual si are un cuvant de siguranta cu care opreste totul imediat.
  2. Orice femeie timida poate fi satisfacuta in moduri mai mult decat diverse, unele pe care chiar nu ti le imaginai.
  3. Ca placerea sa fie maxima, tot ce se intampla in pat trebuie sa fie consensual si nicio femeie nu ar trebui sa accepte sa faca vreun compromis in acest domeniu.

E

Elena Lincoln

Orice relatie are o Elena, chiar daca ea nu este neaparat o dominatoare care hartuieste copii. Elena este de fapt, orice relatie din trecut care continua sa reapara, pana cand relatia actuala invinge trecutul.

F

FANI in toata lumea

Trilogia a fost tradusa in peste 51 de limbi si s-a vandut in peste 100 de milioane de exemplare, fiind una dintre cele mai bine vandute serii la nivel mondial.

G

Gosling… Ryan Gosling

S-a vehiculat foarte multa vreme ca rolul lui Christian Grey i-ar fi fost acordat, dupa mai multe probe, lui Ryan Gosling. Iata ca, totusi, Jamie Dornan ne va incanta cu zambetul lui misterios din pozitia miliardarului pervers.

H

Holy… cel mai folosit cuvant in carte

Expresii precum” Holy Cow”, “Holy Crap”, “Holy Fuck” sunt asa de intalnite in cartile originale, in limba engleza, incat ar fi imposibil sa nu iti atraga atentia. Pana la urma, este o carte foarte… deochiataJ.

I

Intimitati

Se zvoneste ca in filmul care urmeaza sa apara la nivel mondial pe 13 februarie, din 100 de minute de regie, 20 de minute includ partide de sex incitante. Ii vom vedea pe Jamie si Dakota dezbracati complet, in “Camera Rosie a Durerii”, “jucandu-se” in diverse ipostaze.

Text: Alina Lupa