Fisticul te poate apara de stres

Fisticul te poate apara de stresRontaitul, fie ca ne referim la alune, fistic, saratele sau orice alte snack-uri, destreseaza pe moment, si acesta este un lucru pe care toti l-am observat. Cercetatorii americani spun insa ca un pumn de fistic consumat zilnic poate face mai mult decat sa te relaxeze pe moment: reduce problemele cauzate de stres.

Intr-un studiu, participatilor li s-au dat sa tina diverse diete, unele care contineau fistic si altele care nu.Cercetatorii au masurat apoi raspunsurile cardiovasculare ale subiectilor. Mai intai acestia au fost pusi sa faca teste de aritmetica, apoi sa isi bage picioarele in apa rece.

Cea mai mica scadere de tensiune au avut-o cei care mancau o mana de fistic pe zi. “Evenimentele zilnice, cum ar fi deadline-urile presante sau vorbitul in public pot creste presiunea sangelui”, spun expertii de la Pennsylvania State University.

Rezultatele studiului ai importanta mare pentru ca arata ca raspunsurile psihologice la stres sunt afectate de mancarea pe care o consumam.

Text: Bianca Badescu

iulie 9th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate