Fisticul te poate apara de stres

shutterstock_35778523Rontaitul, fie ca ne referim la alune, fistic, saratele sau orice alte snack-uri, destreseaza pe moment, si acesta este un lucru pe care toti l-am observat. Cercetatorii americani spun insa ca un pumn de fistic consumat zilnic poate face mai mult decat sa te relaxeze pe moment: reduce problemele cauzate de stres.

Intr-un studiu, participatilor li s-au dat sa tina diverse diete, unele care contineau fistic si altele care nu.Cercetatorii au masurat apoi raspunsurile cardiovasculare ale subiectilor. Mai intai acestia au fost pusi sa faca teste de aritmetica, apoi sa isi bage picioarele in apa rece.

Cea mai mica scadere de tensiune au avut-o cei care mancau o mana de fistic pe zi. “Evenimentele zilnice, cum ar fi deadline-urile presante sau vorbitul in public pot creste presiunea sangelui”, spun expertii de la Pennsylvania State University.

Rezultatele studiului ai importanta mare pentru ca arata ca raspunsurile psihologice la stres sunt afectate de mancarea pe care o consumam.

Text: Bianca Badescu