Forma sprâncenelor schimbă întreaga fizionomie. Iată dovada!

Mai ții minte anii ‘90 și 2000 la început, când purtam toate același tip de sprâncene subțiri? Apoi, cu toate ne-am dat acea formă de “V” întors care nu ne avantaja deloc?

Timpul a trecut, la fel și trendul, iar noi am mai evoluat în acest domeniu și ne-am lăsat sprâncenele să crească, ba mai mult, încercăm diferite trucuri pentru a le umple și a le da volum. Ca să vezi cât de mult contează estetic forma sprâncenelor tale, am făcut o selecție de fotografii ale vedetelor de atunci și de acum.

Fie că folosim creion, marker special sau fard de sprâncene, acestea trebuie îngrijite constant pentru că, deși nu crezi, chiar ele ne pot ajuta să câștigăm un interviu pentru un job. Citește aici toți pașii pentru îngrijirea corectă a sprâncenelor!Sprâncene în funcție de forma feței

În primul rând, pentru a-ți pensa corect sprâncenele, trebuie să determini forma feței, iar acest lucru îl poți afla de AICI

Așadar, dacă ai fața rotundă,  scopul tău va fi să creezi un efect de alungire a chipului, iar  sprâncenele liniare sunt cele mai indicate în acest caz. Evită sprâncenele foarte arcuite sau ascendente, pentru că liniile circulare vor accentua și mai mult rotunjimea feței.

Dacă fața ta este pătrată, o formă corectă a sprâncenelor te poate ajuta să mai scazi puțin din accentul formei tale osoase. În acest caz, stilizează-ți sprâncenele până când vei obține o formă circumflexă și păstrează o grosime pronunțată, pentru a arăta mai tânară.

Dacă ai o formă ovală, pentru a-ți defini și mai bine trăsăturile, creează o arcuire subtilă și nu altera foarte mult grosimea naturală a sprâncenelor.

Iar dacă fața ta este triunghilară, trebuie să  atenuezi puțin aspectul bărbiei ascuțite, iar sprâncenele rotunjite sau circumflexe sunt o strategie eficientă în acest scop. 😉

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik, Instyle