Frumuseţi exotice şi texturi strălucitoare la Săptămâna Modei de la Paris

Celebritățile și invitaţii internaţionali au umplut sălile din capitala franceză pentru Săptămâna Modei de la Paris, marcând revenirea în forță a industriei modei, aflată în plină frenezie a cheltuielilor post-pandemice,.

Designerii prezenți la Paris Fashion Week au pus accent pe feminitate, culori îndrăznețe și texturi strălucitoare. Toti criticii de modă au remarcat un trend nou şi în ceea ce priveşte tipul de frumuseţe al modelelor alese să urce pe podium – o frumuseţe exotică pe care au catalogat-o drept „ciudată şi interesantă”.

valentin0
Prezentare Casa Valentino

Dantela, culorile vibrante și influențele din moda masculină sunt principalele trenduri care definesc propunerile pentru această primăvară.

Prezentare Givenchy

Prima zi a Săptămânei Modei de la Paris a fost dedicată colecţiei Dior. Casa de modă franceză spune că muză pentru colecţia de primăvară vară 2023 i-a fost Catherina de’ Medici. Pe podium au defilat manechine care purtau crinoline și fuste cu cercuri, cizme înalte cu tocuri curbate în stil baroc, straturi bogate de dantelă, satin și  mănuși lungi și delicate.

dior
casa Dior sub semnatura Mariei Grazia Chiuri

Coperni, casa franceză fondată de Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant, a revoluţionat moda în cadrul show-ului de la Musée des Arts et Métiers din Paris. La finalul spectacolului, pe scenă a apărut modelul american Bella Hadid, purtând doar în lenjerie intimă, înainte de a fi stropită de trei bărbaţi cu un lichid care, odată solidificat, a format pe corpul modelului, în câteva minute, o rochie albă minimalistă.

bella hadid“Este modul nostru de a celebra siluetele feminine. Am vrut să ne modernizăm estetica într-un mod mai elaborat şi ştiinţific”, au declarat Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant într-un interviu pentru Vogue UK.Cher pe podium la 76 de ani

Spectatorii care au asistat la prezentarea casei Balmain au avut surpriza să o vadă pe cântăreaţa Cher, 76 de ani, defilând pe catwalk în închiderea show-ului. Interpreta melodiei „Believe” a apărut îmbrăcată într-o salopetă gri futuristă, cu faţa încadrată de părul lung şi l-a îmbrăţişat pe designer.

Menține-ți pielea tânără și cu aspect tonifiat, cu linia Hydrotenseur de la Rilastil,  specializată în prevenirea și corectarea semnelor de îmbătrânire ale tenului. Recomandare farmaciştilor Catena.

Potrivit videoclipurilor publicate pe reţelele de socializare, prezentarea a avut loc pe stadionul Jean-Bouin, pe melodia disco a artistei, din 1998, „Strong Enough”.

cher
Cher pe podium la Balmain si in public la prezentarea Rick Owens

Există atât de multe alte moduri de a fi frumoasă: cum ar fi rochiile primordiale ale lui Rick Owens, care arătau ca niște bucăți lungi de hârtie sau de muselină, încrețite în jurul corpului, restul fiind lăsate libere să zboare sub formă de trenă, sau rochiile uriașe din tul în roz, somon și negru, cu pliuri la spate, care le făceau să radieze de pe omoplații modelelor ca o meduză cu ochelari. (Owens însuși a spus că mai multe dintre ținute aveau ca scop “să transforme purtăoareal într-o meduză de 700 de milioane de ani”). Chiar și rozurile sale au fost bolnăvicioase, dar frumoase.

Prezentarea designerului american Rick Owens

La Yves Saint Laurent,  Anthony Vaccarello a prezentat o gamă întreagă derochii de cocktail cu glugă transparentă și paltoane cu umeri supradimensionaţi.

Prezentare Victoria Beckham

Mărcile de pe alte piețe – inclusiv Victoria Beckham din Marea Britanie – au venit, de asemenea, în capitala Franţei pentru a obține o mai mare expunere și credibilitate în domeniul modei, încheind o lună de prezentări care au avut loc și la New York, Londra și Milano.

Cristina Dudău

Foto Hepta